Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Διαχείριση συμπεριφοράς μέσω του Class Dojo

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας "Το κυνήγι των πόντων ή πώς να διαχειριστείτε την τάξη σας καλύτερα" και ύστερα από παραίνεση της φίλης Κατερίνας, σας παρουσιάζω σήμερα το Class Dojo, έναν ηλεκτρονικό τρόπο διαχείρισης της συμπεριφοράς και αξιολόγησης των μαθητών. Το  Class Dojo,  όπως θα δείτε και στην παρακάτω παρουσίαση, είναι εύκολο, εύχρηστο, διασκεδαστικό, χαρούμενο, προσαρμόζεται εύκολα στις επιθυμίες και ιδέες μας και πάνω από όλα είναι δωρεάν. 

Στο  Class Dojo μπορείτε να φτιάξετε την τάξη σας γράφοντας τα ονόματα των μαθητών σας και ύστερα, ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε (διαχείριση συμπεριφοράς, αξιολόγηση), να τους δίνετε ή να τους αφαιρείτε πόντους. Μπορείτε επίσης να χωρίσετε τα παιδιά σε ομάδες και να βαθμολογείτε ανά ομάδες. Η βάση έχει ακόμα τη δυνατότητα να εμπλέκει τους μαθητές και τους γονείς. Μπορείτε μέσω αυτής να δώσετε κωδικούς στους μαθητές για να μπαίνουν στην τάξη σας και να βλέπουν την πρόοδό τους. Η βάση δίνει επίσης ξεχωριστό κωδικό στους γονείς οι οποίοι θα μπορούν με το σύστημα των πόντων να παρακολουθούν την εξέλιξη των παιδιών τους. 
Πρέπει να τονίσω εδώ ότι το  Class Dojo μπορεί να λειτουργήσει υπέροχα και να δίνει στο δάσκαλο μια ξεκάθαρη εικόνα της συμπεριφοράς και της προόδου των μαθητών του (ακόμα και με γραφήματα), αρκεί ο δάσκαλος να το ενημερώνει ανελλιπώς. Επίσης είναι online και θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ για να περνάτε τα δεδομένα σας. Η βάση πάντως υπάρχει και σε έκδοση για κινητά και ίσως έτσι κάποιος να την ενημερώνει ευκολότερα. 

Εγώ προσωπικά δεν τη χρησιμοποίησα μέχρι τώρα γιατί μέσα στην τάξη δεν έχω υπολογιστή για να περνώ τους πόντους επί τόπου, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δεν έχω χρόνο να τους σημειώνω και μετά το τέλος πολύ συχνά τους ξεχνούσα και το αμελούσα. Προτιμώ να μαρκάρω επί τόπου με έναν μαρκαδόρο τον πόντο της κάθε ομάδας πάνω σε ένα κανσόν. Βέβαια για κάποιον άλλον πιο οργανωμένο το Class Dojo μπορεί εύκολα να του ταιριάξει και να τον βοηθήσει να βάλει τα παιδιά του στο κυνήγι των πόντων. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. Θα σας βοηθήσει και το παρακάτω tutorial. Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου