Σελίδες

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ιαπωνικά Πανεπιστήμια εγκατέστησαν στα εστιατόριά τους τα τραπέζια "Μοναχικές θέσεις"

Κατόπιν αιτήματος των φοιτητών που ήθελαν να αποφύγουν την κοινωνικοποίηση στα μεσημεριανά διαλείμματα, τα ιαπωνικά πανεπιστήμια στο Κιότο και  στο Κόμπε αντικατέστησαν τα κανονικά τραπέζια με άλλα που έχουν στη μέση ένα χώρισμα αδιαφανές ύψους μισού μέτρου!



Στις περισσότερες κουλτούρες, το να πηγαίνει κανείς για φαγητό με τους φίλους ή τους συναδέλφους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκουραστεί ή να χαλαρώσει από τη δουλειά, αλλά φαίνεται ότι οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Κιότο θέλουν να βρίσκονται συνέχεια στην τσίτα. Πρόκειται για πολυάσχολους ανθρώπους που δεν έχουν πάντα χρόνο να καθίσουν και να συζητήσουν με τους συμμαθητές τους και για να αποφύγουν τις άβολες καταστάσεις ζήτησαν από το πανεπιστήμιο, άκουσον, άκουσον, μια πρακτική λύση. 


Βέβαια υπάρχουν πάντα τα άδεια τραπέζια, όπου θα μπορούσαν να φάνε τα γεύματά τους, αλλά τους ενοχλεί να δίνουν στον κόσμο την εικόνα ότι δεν έχουν φίλους.  Έτσι για να λύσουν αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση, το πανεπιστήμιο αντικατέστησε τα κανονικά τραπέζια στις καφετέριες και στα εστιατόρια με "Bocchi Seki" (μοναχικά καθίσματα), που έχουν ένα αδιαφανές διαχωριστικό στη μέση, ώστε το πρόσωπο από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να δει αν ο άλλος ρουφάει τα noodles του ή αν συμμετέχει σε μία συζήτηση.


Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Asahi, τα "μοναχικά καθίσματα" έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στους φοιτητές. Το αστείο είναι, ότι τα boochi Seki δεν προσφέρουν καμία προστασία από το άτομο που κάθεται δίπλα, οπότε αν ο ένας από τους δύο έχει όρεξη για κουβεντούλα υπάρχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά, η ιδέα αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής που το πανεπιστήμιο Kobe εγκατέστησε πρόσφατα τις δικές του μοναχικές θέσεις για να κατευνάσει τους φοιτητές του.

Η ιδέα μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενη, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μερικοί άνθρωποι εκτιμούν την ιδιωτική τους ζωή. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την Ιαπωνία, μια χώρα που φημίζεται για την κοινωνική περιθωριοποίηση.

Πηγή: kotaku.com
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου