Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ποιο είναι το πλουσιότερο σιντριβάνι του κόσμου;

Μα φυσικά η Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη!


Σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρίστες ρίχνουν μέσα στο διάσημο σιντριβάνι κατά μέσο όρο κάθε χρόνο περίπου 700.000 €! Φέτος, όμως, η «οικονομικές επιδόσεις» του σιντριβανιού έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Κατά τους πρώτους έξι μήνες, το  σιντριβάνι αυτό έχει προσθέσει ήδη 540.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της πόλης. Τα κέρματα συλλέγονται από εργαζομένους του δήμου υπό την επίβλεψη της αστυνομίας! Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες απαγορεύεται αυστηρά να πάρουν κέρματα από το σιντριβάνι.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

"Με την ανάσα της γειτονιάς"



 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=3dcaebcb83&view=att&th=138ddc766d925912&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-_ualNlcEEx7fioFuCgAWY&sadet=1343759865207&sads=SA8s4XkICt1uvA90YuZVmcyVRD0
Όλοι ξέρουμε, βλέπουμε, βιώνουμε, την βαθιά κοινωνική κρίση που ζούμε. Κάθε μέρα όλο  και ποιο πολύ εξαθλιώνεται και υποτιμάται η ανθρώπινη ζωή.
Το μεγαλύτερο βάρος αυτής της κρίσης πέφτει στους ώμους των απλών ανθρώπων. Των ανθρώπων της γειτονιάς που πλέον τα φέρνουν βόλτα δύσκολα στερούμενοι πολλές φορές βασικά αγαθά ρεύμα, νερό ακόμη και την τροφή.
Αυτοί οι άνθρωποι που είναι, ήσαν  και θα  είναι  στο μέλλον ο κινητήριος μοχλός ανάπτυξης σε κάθε επίπεδο, σήμερα καταδικάζονται από το σύστημα αξιών του κέρδους και των «αγορών», στην φτώχια, στην μιζέρια, την ανέχεια και τον εκφυλισμό κάθε προοδευτικής προοπτικής πνίγοντας κάθε  ελεύθερη φωνή για ένα καλύτερο αύριο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.           
            Με την ανάσα αυτών των ανθρώπων σαν ούριο άνεμο θα ανοίξει τα πανιά του το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας και θα τρέξει εκεί στους ανθρώπους που δεν θα πάνε ποτέ στο Αρχαίο ωδείο ούτε στις διαφημιζόμενες παραστάσεις – εκδηλώσεις «λαϊκές» μεν αλλά με πανάκριβο εισιτήριο.
Θα τρέξει στους ανθρώπους που καθισμένοι στα πλατύσκαλα των σπιτιών τους ή στα παγκάκια της πλατείας με τα χαμηλά φώτα διψάνε για μιαν ανάσα χαράς, ανάσα ελπίδας.
Η ερασιτεχνική δημιουργία παρήγαγε και παράγει ακόμα και στις ποιο βάρβαρες κοινωνικά συνθήκες πλεόνασμα διαχρονικών ιδεών πάνω στις οποίες πρέπει να οικοδομούνται οι στόχοι της ανθρωπότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο, την ζωή και την ευτυχία δίνοντας τροφή στα οράματα για μια κοινωνία νέα, προοδευτική, δημοκρατική. Κοινωνία των αξιών της εργασίας, της δημοκρατίας, της γνώσης, του πολιτισμού, της ελευθερίας.
Σήμερα με αιχμή του δόρατος τον φασισμό επιβάλλεται η βαρβαρότητα και ο κοινωνικός κανιβαλισμός των νόμων του κέρδους και των αγορών και βέβαια έχει παραγκωνιστεί το νόημα της ζωής  έχοντας κατεδαφιστεί οι αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης.
Μέτρο του πολιτισμού μας πρέπει να είναι ο άνθρωπος και όχι το κέρδος
Τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πάτρας διαισθανόμενα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση που έχουν απέναντι στους ανθρώπους της γειτονιάς οργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν ελάχιστο οικονομικό κόστος αλλά τεράστιο όφελος για τους ανθρώπους ιδιαίτερα τα παιδιά που μαραζώνουν ξεχασμένοι και μακριά  από τα φώτα των βαρύγδουπων πολιτιστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων. 
Ο ρόλος του πολιτισμού στην διαμόρφωση συνειδήσεων είναι σε όλους γνωστός και οι γειτονιές μας σήμερα έχουν γίνει βορά στις επιδιώξεις φασιστικών στοιχείων και ομάδων.
Θεωρούμε στοιχειώδες δημοκρατικό μας καθήκον και δικό μας αλλά και όλων όσων ασχολούνται με το πολιτισμό είτε σαν δημιουργοί είτε από διοικητικές θέσεις το αγκάλιασμα και ζωντάνεμα της γειτονιάς παρ΄ όλες τις αντίξοες συνθήκες.
Οι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

5/8/2012  ημέρα Δευτέρα Εργατικές Κατοικίες Νέου Δρόμου
8/8/2012 ημέρα Τετάρτη πλ. Δούρου στα Σύνορα.
13/8/2012 ημέρα Δευτέρα πλ. Παπανδρέου Ψαροφάι
20/8/2012 ημέρα Δευτέρα Αγ. Πράτσικα
23/8/2012 ημέρα Τετάρτη Εργατικές κατοικίες Ανθείας
27/8/2012 ημέρα Δευτέρα Ζαρουχλέϊκα   

 Ο υπεύθυνος
Χρήστος Γιαννόπουλος

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Ο "Διατροφικός Κώδικάς" τους και τι πραγματικά καταναλώνουμε


Η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius) στη Ρώμη έθεσε νέα όρια για τα πρόσθετα στα τρόφιμα και όρισε πρότυπα για τη βελτίωση της ασφάλειας αρκετών ειδών τροφίμων. Ωστόσο, ο Βρετανός αρθρογράφος της Pravda, Timothy Bancroft-Hinchey, διερωτάται: Μισό αιώνα, σχεδόν, μετά την δημιουργία της επιτροπής αυτής, γιατί εξακολουθεί να είναι απαραίτητη;  Είναι στην πραγματικότητα ασφαλή αυτά που καταναλώνουμε και είναι διεξοδικός ο κατάλογος των συστατικών που αναγράφεται στις ετικέτες των τροφίμων;

Το γεγονός ότι η Επιτροπή του Διατροφικού Κώδικα εξακολουθεί να συνεδριάζει 49 χρόνια μετά τη σύστασή της, εξακολουθεί να ορίζει πρότυπα για την ασφάλεια των τροφίμων και να θέτει όρια για την ποσότητα των τοξινών που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται, δεν μπορεί παρά να μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλουν οι επιστήμονες, εμείς οι καταναλωτές δηλητηριαζόμαστε αργά, με δόσεις, εντός των "ασφαλών ορίων" των τοξινών και μέσα σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Οι τελευταίες ρυθμίσεις από την επιτροπή αυτή, η οποία διευθύνεται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας του ΟΗΕ και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας, περιλαμβάνουν τον καθορισμό ορίων για τις μέγιστες ποσότητες μελαμίνης που θα περιέχονται στο βρεφικό γάλα σε υγρή μορφή. Οι υψηλές συγκεντρώσεις μελαμίνης είναι δυνατόν να αποβούν θανατηφόρες και έχουν ήδη προκαλέσει θανάτους και ασθένειες σε βρέφη. Γιατί, λοιπόν, χρησιμοποιούνται;

Το 2010, η ίδια επιτροπή ανακοίνωσε ότι το ανώτατο επίπεδο ενός μικρογραμμαρίου (mg) ανά κιλό ήταν ασφαλής ποσότητα στο βρεφικό γάλα και επέτρεψε το όριο των 2,5 mg / kg σε άλλα τρόφιμα και στις ζωοτροφές. Σήμερα, το όριο για το βρεφικό γάλα έχει μειωθεί σε 0,15 mg / kg.

Επομένως, τι δίναμε στα βρέφη μας να τρώνε όλα αυτά τα χρόνια και γιατί κάποιοι επέτρεψαν να περιλαμβάνεται στις βρεφικές τροφές;

Αυτά δεν αφορούν μόνο το βρεφικό γάλα σε υγρή μορφή ή σε σκόνη. Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι αφλατοξίνες, μια ομάδα από μυκοτοξίνες οι οποίες παράγονται από τη μούχλα. Δεν είναι μόνο τοξικές, όπως υποδηλώνει το όνομα, αλλά και καρκινογόνες. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι παρούσες στα τρόφιμα μας, σε ποσότητες της τάξης των 10 mg ανά κιλό στα αποξηραμένα σύκα... μέχρι να αποφασίσει κάποιος ότι είναι πάρα πολύ υψηλές και να μειώσει το όριο στα 0,1 mg. Και αν κάνετε κάποια έρευνα για αυτούς τους καρκινογόνους οργανισμούς, θα τους εντοπίσετε και στα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά και τα δημητριακά, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις σε υψηλά επίπεδα.

Και όμως, φιγουράρουν ακόμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όταν, επομένως, πηγαίνουμε να ψωνίσουμε καρκίνο και δηλητήρια, να μην ξεχνάμε να παίρνουμε και την ημερήσια δόση μας σε βακτηρίδια μέσα στις κομμένες φέτες καρπούζι, που είναι το τέλειο περιβάλλον αναπαραγωγής βακτηριδίων, όπως για παράδειγμα η λιστέρια και οι σαλμονέλες και ήταν η αιτία πολλών κρουσμάτων λοιμώξεων τα τελευταία χρόνια.

Αν προτιμάμε να ψωνίσουμε ιούς και όχι βακτηρίδια, ας δοκιμάσουμε θαλασσινά, όπως στρείδια ή μύδια, που περιγράφονται από την Επιτροπή ως "μια σημαντική πηγή ανησυχίας για την ασφάλεια των τροφίμων", δεδομένου ότι στα θαλασσινά αποθηκεύονται για μήνες οι ιοί που μεταδίδονται μέσω κοπράνων.

Και προτού το ξεχάσω… Μόλις σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η επιτροπή "συνιστά" στους κατασκευαστές τροφίμων παγκοσμίως να χρησιμοποιούν ετικέτες στα προϊόντα τους όπου αναγράφεται η ανάλυση των ουσιών τις οποίες περιέχουν.

Τι καταναλώναμε, λοιπόν, όλο αυτό το διάστημα και σε ποιόν να κάνουμε μήνυση για τον θάνατο των συγγενών μας από κάποιο είδος καρκίνου του εντέρου, για να μην αναφέρουμε άλλες ασθένειες;

Και το επόμενο βήμα ποιό θα είναι;

Θα σας πω εγώ τι θα συμβεί στη συνέχεια. Θα καταβάλουν μια κυνική προσπάθεια να κρύβουν από δω και πέρα τα συστατικά αυτά πίσω από κώδικες και αριθμούς, έτσι ώστε ο μέσος άνθρωπος να μην έχει ιδέα τι τρώει και να εξακολουθεί να καταναλώνει τις τροφές ανελλειπώς, μέχρι να συσσωρευθούν σε επικίνδυνο βαθμό μέσα στο σώμα του.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Γνωρίζετε πότε τρώτε ένα προϊόν με γενετικά τροποποιημένα συστατικά; Κανονικά θα έπρεπε τα προϊόντα αυτά να φέρουν την ένδειξη "ΓΤ" ("γενετικά τροποποιημένο") ή "χωρίς ΓΤΟ" ("χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς"). Αυτό, όμως, δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Επίσης, τα τρόφιμα με την ένδειξη "βιολογικό" είναι απαλλαγμένα από γενετικά τροποποιημένα συστατικά; Όχι, δεν είναι. "Βιολογικό" σημαίνει ότι μπορεί να περιέχει έως και 30% γενετικά τροποποιημένα συστατικά, και αυτό ισχύει και για αυγά από πουλερικά ελεύθερης βοσκής. Σε όλες τις περιπτώσεις, μόνο τα τρόφιμα με την ένδειξη "100% βιολογικό" είναι απαλλαγμένα από ΓΤΟ.

Όσο για τα φρούτα και τα λαχανικά, εάν έχουν πενταψήφιο αριθμό που αρχίζει με 8, είναι γενετικά τροποποιημένα. Πόσοι, όμως, καταναλωτές το γνωρίζουν αυτό;

Καλά ψώνια, λοιπόν, και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε υγιεινή διατροφή. Λέω να πάω ν' αγοράσω κανένα ψάρι σήμερα. Καιρό έχω να πάρω την κανονική δόση μου από υδράργυρο και μου έλειψε.

Του Timothy Bancroft-Hinchey*
Εφημερίδα Pravda'9 Ιουλίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τους κινδύνους της θάλασσας

Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τους κινδύνους της θάλασσας
H θάλασσα είναι φίλη αν της φερθούμε σωστά!
To καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα η αγαπημένη εποχή όλων και ειδικά των μικρών μας φίλων. Τα σχολεία κλείνουν και τη θέση τους παίρνει το ατελείωτο παιχνίδι στη θάλασσα. Έχετε σκεφτεί όμως τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η θάλασσα για τα πιτσιρίκια σας; Παρακάτω σας έχουμε κάποια tips για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο...
1.Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας από την πιο μικρή ηλικία να κολυμπούν σωστά, το κολύμπι σώζει ζωές.

2. Ποτέ μην αφήνουμε μικρά παιδιά κοντά στο νερό χωρίς επίβλεψη, ακόμα και εάν ξέρουν να κολυμπούν.

3. Να μην βασιζόμαστε σε φουσκωτά αντικείμενα όπως μπρατσάκια και κουλούρες, για την ασφάλεια των παιδιών μας.

4. Να μην κολυμπούν τα παιδιά με γεμάτο στομάχι, πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα.

5. Μην αφήνουμε τα παιδιά να απομακρύνονται από την ξηρά χωρίς επίβλεψη.

6. Είναι επικίνδυνο το κολύμπι σε πολύ ταραγμένη θάλασσα και σε περιοχές όπου υπάρχει δυνατό θαλάσσιο ρεύμα.

7. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους στο κολύμπι και να αποφεύγουν τους ηρωισμούς.

8. Επικίνδυνα παιχνίδια στο νερό, όπως πατητές, κράτημα αναπνοής και άλλα, πρέπει να αποφεύγονται, μπορούν πολύ εύκολα να καταλήξουν σε πνιγμό.

9. Στις μικρές ηλικίες, όταν τα παιδιά βρίσκονται σε σκάφος πρέπει πάντα να φοράνε εγκεκριμένα σωσίβια και να επιβλέπονται.

Πηγή: queen.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Κάτω από μια επικίνδυνη διακυβέρνηση – οι άμεσοι κίνδυνοι για την Ελλάδα και η απάντηση στο μεγάλο δίλημμα

του Γιώργου Κασιμάτη*

Μόλις ένας μήνας πέρασε από τις εκλογές και ο ελληνικός λαός βλέπει ήδη με θλίψη να συνεχίζονται ‘λες και δεν έγιναν εκλογές- δύο πραγματικότητες που δείχνουν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας: η μια είναι η πλήρης απουσία κάθε προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης και η πλήρης εγκατάλειψη των προεκλογικών εξαγγελιών, η άλλη ειναι η σταθερή συνέχιση της ποδηγέτησης του ελληνικού λαού από το Μεγάλο Δουκάτο με τους έλληνες τσάτσους του προς τον πιο βαθύ γκρεμό που υπάρχει: προς μια έξοδο από το ευρώ με ελεγχόμενη από τους δανειστές πτώχευση.

Οι προγραμματικές δηλώσεις των τριών κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα δείχνουν καθαρά και ξάστερα: (α) καμιά πρόθεση αναδιαπραγμάτευσης των επονείδιστων δανειακών συμβάσεων (των «Μνημονίων»), (β) κανένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης (δεν μιλάμε για ποιοτική κοινωνική ανάπτυξη, γιατί ο όρος είναι άγνωστος από πολλά χρόνια) και (γ) καμιά πρόθεση, καμιά γνώση και

κανένα σχέδιο για την περίφημη αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση του διαλυμένου κρατικού μηχανισμού. 


Ένα πρόγραμμα μονάχα υπάρχει σίγουρο -αυτό που υπήρχε εξαρχής: η εκποίηση των δεκάδων χιλιάδων μονάδων της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του δημόσιου πλούτου. Το πιο απλό και το πιο εύκολο για μια ανίκανη κυβέρνηση, το πιο κερδοφόρο για τη βουλιμία του δανειστή και το πιο επιζήμιο για το φτωχό οφειλέτη. Το πρόγραμμα αυτό, που ήδη εκτελείται, δεν είναι, βέβαια, πρόγραμμα ανάπτυξης ή ανάκαμψης, αλλά καταστροφής της χώρας.

Εν όψει αυτής της κατάστασης, θα ήθελα να επισημάνω δύο τεράστιους κινδύνους που έχουν ήδη δρομολογηθεί και απειλούν για πολλές γενιές την υπόσταση της Ελλάδας:


1ος κίνδυνος: Η απώλεια της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του εθνικού πλούτου.


Όπως επανειλημμένα έχομε καταγγείλει, με τη δανειακή σύμβαση της 10ης Μαΐου 2010 έχει δεσμευτεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών, η δε ελληνική κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τη μεταβίβαση κρατικού περιουσιακού στοιχείου που έχει ζωτική σημασία για την κυριαρχία και την επιβίωση της χώρας μας (άρθρα 4 και 17 §5 της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης), καθώς και από την προστασία που μας παρέχουν το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της ΕΕ (με την υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο, άρθρο 14). Οι ίδιες δεσμεύσεις έγιναν δεκτές και με το Μνημόνιο Β΄ [άρθρα 5 (1) (2), 15 (1) (2) (3) (4)].

Το Μνημόνιο Β΄ περιλαμβάνει, μάλιστα, και ρητό όρο (με το Μνημόνιο Α΄ απαγορευόταν έμμεσα) που απαγορεύει στην Ελλάδα, από τώρα και στο μέλλον, να δεσμευτεί η ίδια και να δεσμεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία απέναντι σε τρίτα πρόσωπα και κράτη! (Πλήρης κατάλυση της κυριαρχίας κράτους).

Η υλοποίηση αυτής της πρωτοφανούς δέσμευσης και ο τρόπος εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έχει θεσμοθετηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων με τον επίσης πρωτοφανή στη σύγχρονη ιστορία των κρατών νόμο υποτέλειας (τον «Εφαρμοστικό» ν. 3986/1.7.2011). Υπενθυμίζω σε σκίτσο τις ρυθμίσεις του νόμου αυτού που ίδρυσε τη διαβόητη Εταιρεία-Ταμείο για την εκποίηση:


Κάθε εταιρεία της υπόδειξης ή της εμπιστοσύνης των δανειστών θα επιλέγει το περιουσιακό στοιχείο που θέλει να πάρει για εκμετάλλευση – το περιουσιακό στοιχείο θα μεταβιβάζεται αμέσως στο «Ταμείο», χωρίς δικαίωμα επιστροφής – το «Ταμείο» με ειδικό συμβούλιο θα εκτιμά (χωρίς διαφάνεια) της αξία του περιουσιακού στοιχείου – σ’ αυτή την τιμή, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, θα μεταβιβάζεται αφορολόγητα και ατελώς στην εταιρεία επιλογής των δανειστών – η μεταβίβαση θα είναι οριστική (πώληση) ή μακροχρόνια (συνήθως 70-99 έτη) για εκμετάλλευση – όλα τα (τεράστια) έξοδα λειτουργίας του Ταμείου και διαχείρισης του περιουσιακού στοιχείου που μεταβιβάζεται κάθε φορά βαρύνουν το ελληνικό κράτος - τα ποσά των εσόδων θα κατατίθενται στο «Ταμείο» από την εταιρεία εκμετάλλευσης ή αγοράς, τα οποία σε προθεσμία ολίγων ημερών (10 ημερών!) θα τα μεταβιβάζει υποχρεωτικά στους δανειστές, χωρίς να επιτρέπεται να εισέλθει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του ελληνικού κράτους. Η εικόνα είναι σαφής … Η «ιδιώτικοποίηση» των 80.000 περιουσιακών στοιχείων του κράτους (που ανέφερε κυριακάτικη εφημερίδα) και πολλών άλλων που δεν αποκαλύπτονται, καθώς και οι πραγματικοί στόχοι των δραστηριοτήτων της Ομάδας Ράιχενμπαχ εντάσσονται σ’ αυτό το σύστημα «αξιοποίησης» της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.


2ος Κίνδυνος: Η επιβολή ελεγχόμενης (από τους δανειστές) χρεοκοπίας.


Έχομε ξαναγράψει ότι η ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία είναι πολύ χειρότερη από την ανεξέλεγκτη πλήρη χρεοκοπία και η χείριστη από όλες τις λύσεις. Γιατί; Για τους εξής λόγους: Διότι στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μπαίνοντας η χώρα σε κατάσταση ανάγκης, η παρούσα γενιά υφίσταται, αναμφίβολα, μεγάλες οικονομικές θυσίες (όπως, για παράδειγμα στη δεκαετία του 1950), αλλά: η χώρα δε χάνει την κυριαρχία της, δε χάνει τη δημόσια περιουσία της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, απελευθερώνεται νόμιμα από τα δεσμά των δανειακών της υποχρεώσεων, αποδεσμεύεται από την απαγόρευση να ασκεί πολιτική προστασίας της οικονομίας της και δεν υποθηκεύονται οι επόμενες γενιές. Μπορεί μόνη της η Ελλάδα, με τα πλεονεκτήματα μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, να ανακάμψει.


Αντίθετα, στην ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία, στην οποία μας οδηγούν η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ με ηγέτη τη Κα Μέρκελ και η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων, σημαίνει τα έξης:


Έξοδο από το ευρώ. Επειδή δεν μπορούν να το κάμουν θεσμικά, ούτε είναι εύκολη η άσκηση πολιτικής και οικονομικής βίας, θα εξασφαλίσουν τη συναίνεση της κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα… «με τη θέλησή της».


Ελεγχόμενη ισοτιμία δραχμής, ώστε : ο ελληνικός λαός να χάσει μεγάλο μέρος των χρημάτων του, οι δανειστές να διασφαλίσουν τα δάνεια και τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας και να συνεχιστεί η ύφεση στο διηνεκές σκληρότερη, για να μας ελέγχουν.


Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τις ρυθμίσεις που περιγράψαμε πιο πάνω, για πολλές γενιές.


Τον πλήρη αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας με τη μεταβίβασή του ελέγχου της στο πολυεθνικό επίπεδο


Τη φυγή ή την υποδούλωση του ανθρώπινου δυναμικού των επόμενων γενιών.


Για να αποφευχθούν και οι δύο παραπάνω καταστροφικοί για την Ελλάδα κίνδυνοι, καθώς και η πλήρης και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μια μόνο σωστή και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο λύση υπάρχει: η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση οικονομικής ανάγκης, η οποία θα συνοδεύεται: (α) με στάση πληρωμών (με την έννοια της αναστολής), (β) με εφαρμογή από την κυβέρνηση της χώρας των νόμιμων μέτρων που επιβάλλει η κατάσταση οικονομικής ανάγκης (π.χ. προστασία ελληνικής παραγωγής και καταναλωτή) και (γ) με επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων και επαναφορά τους στη διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα τόσο ως προς το ύψος του ποσού των δανείων (στο ύψος του μη «επαχθούς χρέους), όσο και ως προς τη νομιμότητα των όρων δανεισμού.


Εάν οι δανειστές αρνούνται αυτή τη διαπραγμάτευση, τότε μένει ως λύση: η επίσης σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο μονομερής καταγγελία των ούτως ή άλλως παράνομων και ανίσχυρων- δανειακών συμβάσεων (των λεγόμενων «Μνημονίων»). Η λύση αυτή απαιτεί, ασφαλώς, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα άσκησης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και, προ παντός, ικανή και ισχυρή πολιτική ηγεσία.


Προτείνονται διάφορες λύσεις μείωσης του χρέους και οικονομικής πολιτικής. Πολλές από αυτές είναι σωστές. Για την Ελλάδα, όμως, με το διαλυμένο κράτος, την κατεστραμμένη οικονομία και την κατάσταση της πολιτικής της υποτέλειας, αποτελούν ημίμετρα. Αυτό που δεν ακούγεται καθόλου με το όνομά του είναι η διαπραγμάτευση με κατάργηση των τριών όρων που καταλύουν τη κυριαρχία του κράτους: (α) της ολοκληρωτικής δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας και της εξωτερικής οικονομικής πολιτικής, (β) της παραίτησης από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και (γ) της υπαγωγής μας στο αγγλικό δίκαιο που σημαίνει: αντίστοιχη παραίτηση από την προστασία του διεθνούς δικαίου. Οι όροι αυτοί, αν και ανίσχυροι, εφαρμόζονται καθημερινά από τους δανειστές μας και κυρίως από την κυβέρνηση μας. Αν δε καταργηθούν και στις συμβάσεις και στην πράξη, κάθε υπόσχεση για αναδιαπραγμάτευση είναι απάτη.


Πρέπει να συνειδητοποιήσομε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σημείο όπου δεν έχει να διαλέξει μεταξύ άμεσης οικονομικής ανάκαμψης και πτώχευσης. Έχει να διαλέξει μεταξύ δύο δρόμων που της δείχνει η Ιστορία: το δρόμο μεγάλων θυσιών της παρούσας γενιάς, αλλά με διάσωση των επόμενων γενιών και της κυριαρχίας της και το δρόμο της καταστροφής και της υποτέλειας με θυσία και της παρούσας και των επόμενων γενιών. Η Ιστορία επιβάλλει τον πρώτο δρόμο. Οι Έλληνες πρέπει να διαλέξουν.


Όλοι βλέπομε πως το Μεγάλο Τσελιγκάτο, με τη σκληρή γκλίτσα του βοσκού του και με τις κραυγές τρόμου των άγριων τσοπανόσκυλών του, μας ποδηγετεί. Τον εξευτελισμό του κοπαδιού τον ζούμε καθημερινά. Την ασφυξία του μαντριού τη νιώθουμε όλοι οι Έλληνες. Η ασφυξία γίνεται αποπνιχτική, γιατί, δυστυχώς για τη δημοκρατία, τα ΜΜΕ στρατεύθηκαν ως τσοπανόσκυλα στις γραμμές του Τσελιγκάτου. Θα πρέπει, όμως, να πάψομε να ακούμε τις κραυγές τους και να πιστέψομε ότι μπορούμε να πηδήξομε την μάντρα. Και, όπως όλοι οι λαοί πάντοτε, σίγουρα μπορούμε!


* Ο Γιώργος Κασιμάτης είναι ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα Το Παρόν της Κυριακής, 22.7.12

Πηγή: RAMNOUSIA
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

45 αστυνομικοί φυλάνε τον Χρυσοχοΐδη!

 
Διαβάσαμε σήμερα στο planet-greece, ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει για την φύλαξή του, συνολικά 45 αστυνομικούς! Μα μπορεί να είναι αλήθεια; Το planet-greece λέει ότι έχει διασταυρώσει τις πληροφορίες του.

45 αστυνομικούς ΔΕΝ έχουν πολλά τμήματα της χώρας που υπολειτουργούν. Κι όμως, ο πρώην υπουργός (της κατά τα άλλα) Προστασίας του Πολίτη, έχει αστυνομικούς για να φυλάνε τον ίδιο, το γραφείο του και το σπίτι του!

Ξέρετε πόσο κοστίζει, μηνιαίως, ο κύριος Χρυσοχοΐδης στους Έλληνες φορολογούμενους; Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς μας.... περίπου 60.000 ευρώ! Και για να κάνουμε αναγωγή και σε ετήσια βάση, το ποσό φτάνει τις 720.000 ευρώ!


Και σημειώστε, τα χρήματα αυτά είναι ΜΟΝΟ για τους αστυνομικούς, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν, τις μηχανές και τα καύσιμά τους! Αν βάλουμε και την βο(υ)λευτική αποζημίωση κτλ, ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ!!! Χρήματα που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ!!!!

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Φτιάξτε χάρτινα ζουμπούλια

亲手制作洋丁香
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τούρτες διαζυγίων

Η κοπή της τούρτας είναι μια συμβολική πράξη που συνήθως συνδέεται με την τελετή του γάμου.

Αλλά στη Βρετανία όλο και
περισσότερα ζευγάρια γιορτάζουν πλέον τα διαζύγιά τους κόβοντας επίσης μία τούρτα. Οι τούρτες αυτές συνήθως είναι αλλόκοτες και συχνά το ίδιο ακριβές σαν τις γαμήλιες!


Θαυμάστες τις:
 For better, for worse: A groom comes a cropper


To have and to hold: Good riddance to bad rubbish?


Wife as a witch: Burned at the stake


Freedom: No more ball and chain


Divorce cakes as seen on MentalFloss.com


Wonder woman: RIP the wedding band


Divorce Day: Couples celebrate an unhappy ending


Till death do us part: A relationship cemetery design helps a bride to bury the past


Divorce cakes as seen on Mentalfloss.com


Divorce cakes as seen on Mentalfloss.com


Ding dong: A Wizard of Oz inspired cake says good riddance to a 'psycho' ex










Πηγή: dailymail.co.uk, mentalfloss.com
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ: "Ωδή στη χαμένη χαρά"




Σύμφωνα με την ίδια: "Η Ωδή στη Χαράς" του Μπετόβεν (1785) είναι ο επίσημος ύπνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.)
Η "Ωδή στη Χαμένη Χαρά" είναι μια μεταφορά για τη σημερινή κατάσταση με την οποία έρχονται - και θα έρχονται - σταδιακά αντιμέτωποι οι λαοί της Ευρώπης - οι Έλληνες όντας οι πρώτοι επιτηθέμενοι με τον πιο βίαιο τρόπο. Στο όνομα μιάς "Ένωσης" όλο και πιο αντι-δημοκρατικής - μολυσμένη από τη διαφθορά της πολιτικής της Ελίτ, των διεθνών τραπεζιτών, των πολυεθνικών, και των μέσων μαζικής ενημέρωσης - ψέματα, εκβιασμοί, ηθικολογίες, και "αποδιοπομπαίοι τράγοι", χρησιμοποιούνται για την υποδούλωση των λαών, καταστρέφοντας τις ζωές των ανθρώπων, και τη δημοκρατία.

Occupy E.U.



Beethoven's "Ode to Joy" (1785) is the official anthem of the European Union (E.U.)
"Ode to Lost Joy" is a metaphor on the current situation the peoples of Europe are gradually facing - the people of Greece being the first and most fiercely attacked. In the name of a "Union" which has grown to be anti-democratic - infected by the corruption of its political elite, international bankers, corporations, and mainstream media - lies, blackmailing, moralizing, and scapegoating are put to use in order to subject the people to extreme hardship, shattering lives, and destroying democracy.

Occupy E.U.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Ερώτηση του Β. Πολύδωρα προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τα φωνήεντα και τα σύμφωνα της Γραμματικής της Ε΄ και Στ΄ τάξης


Ερώτηση με θέμα: "Κατάργηση φωνηέντων και συμφώνων στο βιβλίο της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού", κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Β' Αθηνών, κ. Βύρωνας Πολύδωρας, όπου σημειώνει: "Σε πρόσφατα δημοσιεύματα και σε πολλούς ιστότοπους του διαδικτύου, διαβάσαμε την είδηση μετά ποικίλων σχολίων πως στο βιβλίο της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού διδάσκεται πλέον πως τα φωνήεντα είναι πέντε και τα σύμφωνα 18.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής καταργούνται το «η» και το «ω», προστίθεται ως φωνήεν ο δίφθογγος «ου», καταργούνται τα διπλά σύμφωνα «ξ» και «ψ» ενώ προστίθενται ως νέα και αυτόνομα σύμφωνα το «ντ», το «μπ» και το «γκ».

Ταυτόχρονα, η νέα διδασκαλία της «Νέας Ελληνικής Γραμματικής» εισάγει την αμφίβολη συζήτηση για φθόγγους φωνηεντικούς (!) με πέντε λατινικά γράμματα (a, e, i, o, u) και για 12 γράμματα, εκ των οποίων 7 είναι μονά γράμματα (ε, ο, η, ω, α, ι, υ) και πέντε διγράμματα (ει, οι, υι, αι, ου). Προφανώς αναφέρεται σε πέντε (από τις οκτώ κύριες) παλαιές διφθόγγους, χωρίς να μας φωτίζει κανείς γιατί παραλείπονται οι άλλες τρεις κύριες (αυ, ευ, ηυ) αγνοώντας ή παραμερίζοντας τις τρεις καταχρηστικές.

Επειδή δεν πρόκειται για μια απλή γλωσσολογική άποψη ή άσκηση.

Επειδή κατά τα φαινόμενα είναι μέγα παιδαγωγικό λάθος να επιχειρείται ακουσίως ή εκουσίως μια τόση και τέτοια σύγχυση και ασάφεια στο θεμελιώδες μάθημα της διδασκαλίας των γραμμάτων της Ελληνικής γλώσσας με τη σύμμιξη Ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων.

Επειδή όλα δείχνουν και μας κάνουν να υποψιαζόμαστε πως τα πράγματα οδηγούνται και καθοδηγούνται ύπουλα και ταχέως στη λεγόμενη φωνητική γραφή και κατ’ επέκταση στην αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό, όπως θεαματικά, προοιμιακά όσο και προκλητικά φαίνεται από τα εισαγόμενα νέα σύμφωνα «μπ, ντ, γκ».
Επειδή τα γράμματα, φωνήεντα και σύμφωνα και δίφθογγοι, είναι ο πυρήνας και η καρδιά του συστήματος σκέψεως, ομιλίας και επικοινωνίας που λέγεται Ελληνική γλώσσα και τυχόν τραυματισμός τους είναι αυτομάτως θανάσιμος για την ίδια τη γλώσσα.

Επειδή ευτυχώς υπήρξε και υπάρχει ως οδηγός αξεπέραστος η Γραμματική του Αχιλλέως Τζαρτζάνου, ενώ τα πειραματικά κακέκτυπα γραμματικής αρκετή ζημιά έχουν επιφέρει στη γλώσσα μας χάριν της ματαιοδοξίας και της ιδιοτελούς καινοτομίας των «συγγραφέων».

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και μέγα και δεν μπορεί να περιορισθεί στην αποκλειστική αρμοδιότητα καμμιάς «Επιτροπής» κανενός «Ινστιτούτου» και κανενός Πανεπιστημιακού «Τμήματος», αλλά πρέπει να θεωρηθεί ως εθνικό ζήτημα που αφορά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και κατ’ εξοχήν την εμβληματική και ουσιαστική μονάδα κύρους όπως είναι η Ακαδημία Αθηνών, προφανώς όλους τους διανοούμενους και σε τελευταία ανάλυση όλον τον Ελληνικό λαό, παρεκτός του τραγικού γεγονότος ότι δεν υπάρχει άρθρο στο Σύνταγμα μας (όπως το 107 του Συντάγματος του 1952 το οποίο κακουργηματικά και ολέθρια κατηργήθη στο Σύνταγμα του 1975) που να προβλέπει την διατήρηση, την προστασία, το αναλλοίωτο και το απαραβίαστο της Ελληνικής γλώσσας ως αδιάσπαστου στοιχείου της εθνικής μας ταυτότητας και του Ελληνικού πολιτισμού.


Ερωτάται ο Υπουργός:
1.      Ποια θέση παίρνει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το θέμα;
2.      Θα επιτρέψει την κυκλοφορία του εν λόγω βιβλίου της «Νέας Ελληνικής γραμματικής» και την επί τη βάσει τούτου διδασκαλία των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού;
3.      Άλλως, πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθημερινής κακοποίησης και κατ’ επέκταση της συνολικής υποβάθμισης της Ελληνικής γλώσσας από τα περισσότερα ΜΜΕ σε πολλές καλούμενες ψυχαγωγικές εκπομπές και τώρα από τα σχολικά βιβλία;
Αθήνα 16 Ιουλίου 2012
Ο Ερωτών Βουλευτής

Βύρων Γ. Πολύδωρας
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Οι απίστευτες επιδόσεις ενός τυφλού τοξοβόλου

Χωρίς μάτια, και όμως στοχεύει χρυσά μετάλλια στην τοξοβολία! Ούτε στην αρχαία Ελλάδα δεν συνέβαιναν τέτοια θαύματα από τους περίφημους τοξότες της που συνόδευαν τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Νοτιοκορεάτης Ιμ Ντονγκ Χιουν προκρίθηκε με ευκολία στην επόμενη φάση της τοξοβολίας στο ομαδικό Ανδρών και, μάλιστα, με νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Οι απίστευτες επιδόσεις ενός τυφλού τοξοβόλου
Και όμως, η όρασή του είναι προβληματική σε μεγάλο βαθμό.
Από το αριστερό μάτι έχει απώλεια 90% και από το δεξί 80%. Με λίγα λόγια, ο 26χρονος πρωταθλητής που λατρεύει το σούσι και τις σούπες είναι τυφλός.
Μόνος του δεν πάει πουθενά. Ακόμα και στο γυμναστήριο εδώ στο Λονδίνο συνοδεύεται από τον βοηθό προπονητή του. Δεν μπορεί, βλέπετε, να κυκλοφορεί ελεύθερα μόνος του.
Τον στόχο τον ξεχωρίζει θολά από τα χρώματα, δεν βλέπει τους ομόκεντρους κύκλους τη στιγμή της στόχευσης.
Επίσης, δεν φοράει γυαλιά, επειδή τον εμποδίζουν.
Τίποτα δεν εμποδίζει όμως το Ιμ να κατακτά χρυσά μετάλλια όπως το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο. Οπως ίσως και στο Λονδίνο.
«Πέτυχα παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε ακόμα στον πρώτο γύρο, υπάρχει δύσκολος δρόμος στη συνέχεια» λέει ο ίδιος.
Το βράδυ δεν υπήρξε γιορτή. Μάλλον υπήρξε γιορτή όχι όμως για το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά για ορισμένα πακέτα που έφθασαν στο κτίριο της αποστολής απευθείας από τη Σεούλ.
Πακέτα με κορεάτικο φαγητό που τους προμηθεύει τακτικά ο χορηγός της ομάδας, η αεροπορική εταιρεία της πατρίδας του έτσι ώστε να μην τους λείπουν οι γνωστές γεύσεις.
Οι προκριματικοί γύροι δεν απαιτούν εισιτήρια, οπότε υπήρξε πλήθος κόσμου στην τοξοβολία.

Πηγή: sentragoal.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Dong zhong: ένα δημοτικό σχολείο μέσα σε σπηλιά!

Το Dong zhong (μετάφραση: «μέσα στη σπηλιά») δημοτικό σχολείο στην επαρχία Guizhou της Κίνας στεγάζεται ολόκληρο μέσα σε μια τεράστια σπηλιά που σχηματίζεται φυσικά στην πλευρά ενός βουνού. Είναι όπως όλα τα άλλα σχολεία μόνο που οι αίθουσές του δεν έχουν ταβάνι, αφού δε χρειάζεται. Το σχολείο εξυπηρετεί τα παιδιά τουλάχιστον 6 χωριών. Πολλά από αυτά περπατούν πάνω από 5 ώρες καθημερινά για να έρθουν εδώ και να μορφωθούν. Οι μαθητές του σχολείου είναι πάνω από 180.





Chinese School in a Cave


Chinese School in a Cave



Guizhou Cave School


Chinese School in a Cave


Guizhou Cave School


Guizhou Cave School


most offbeat school
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο άστεγος νεαρός με την καταπληκτική φωνή

Ένας νεαρός Κορεάτης που έλαβε μέρος στο "Κορέα έχεις ταλέντο" συγκίνησε όλο τον κόσμο με την ιστορία και το ταλέντο του. Ο 22χρονος νεαρός μιλώντας στην κριτική επιτροπή αποκάλυψε ότι από πολύ μικρό τον είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του σε ένα ορφανοτροφείο από το οποίο το έσκασε στα πέντε του χρόνια. Από τότε επιβίωνε ζώντας στους δρόμους και πουλώντας στον κόσμο τσίχλες και άλλα μικροπράγματα. Όταν δε άνοιξε το στόμα του και τραγούδησε τους άφησε όλους άφωνους με το ταλέντο του! Δείτε τον στο βίντεο να εξιστορεί πώς κατέληξε τελικά να μάθει να τραγουδά όπερα.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Όταν το παιδί μου θυμώνει…


 

Το παιδί σας έπεσε στο πάτωμα χτυπώντας χέρια και πόδια γιατί δεν το αφήσατε να φάει κι άλλο παγωτό, άρχισε να τσιρίζει και να σας κλωτσάει όταν του είπατε ότι πρέπει να φύγετε από τις κούνιες, πετάει και καταστρέφει το παιχνίδι του επειδή δε θέλει να το μοιραστεί με το αδελφάκι του;
Μάλλον νιώθετε αναστατωμένοι, ανήσυχοι, προβληματισμένοι, συχνά ανήμποροι αντικρύζοντας τέτοιες συμπεριφορές.

Αναρωτιέστε τι έπαθε το παιδί σας;
Είναι θυμωμένο….

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα το οποίο βιώνουμε όλοι μας, μεγάλοι και μικροί. Είναι ένας υγιής τρόπος αντίδρασης όταν νιώθουμε ότι έχουμε αδικηθεί, προσβληθεί, πληγωθεί, όταν κάποια επιθυμία μας δεν πραγματοποιείται.
Ο θυμός δεν είναι “κακό” συναίσθημα…
Δεν είναι “κακό” να θυμώνουμε…
Ο τρόπος που θυμώνουμε κάνει τη διαφορά…!

Ασφαλώς και τα παιδιά πρέπει να εκφράζονται όταν νιώθουν θυμωμένα. Ο θυμός που δεν εκφράζεται και καταπιέζεται, ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ…
Τα παιδιά που δεν μπορούν να εκφραστούν ικανοποιητικά λεκτικά και υπολείπονται σε κοινωνικές δεξιότητες επικοινωνούν τις ανάγκες τους με θυμό, συχνότερα και εντονότερα.
Τι είναι αυτό όμως που ενεργοποεί αυτό το συναίσθημα στα παιδιά;

Γιατί τα παιδιά θυμώνουν;

Τα παιδιά αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο, κυρίως, όταν:
  • πεινάνε
  • είναι άρρωστα ή πονάνε
  • ζηλεύουν το αδελφάκι τους
  • έχουν αδικηθεί
  • έχουν προσβληθεί
  • είναι δυστυχισμένα
  • απογοητευμένα
  • απελπισμένα
  • βιώνουν απόρριψη
  • έντονη κριτική
  • συχνές αποτυχίες (π.χ. στο σχολείο)
  • είναι μόνα (π.χ. δεν τα παίζει κάποιο άλλο παιδάκι)
  • δεν γίνεται το δικό τους (αυτό που έχουν σκεφτεί)
  • δεν τους καταλαβαίνουν οι άλλοι (ελλιπής ανάπτυξη λόγου)
  • κ.ά.

Με ποιον τρόπο τα παιδιά εκφράζουν αυτό το συναίσθημα;

Πώς εκφράζουν τα παιδιά τον θυμό τους;
  • χρησιμοποιώντας “άσχημα λόγια” (βρίζοντας)
  • σπρώχνοντας και χτυπώντας
  • αρνούμενα να φάνε
  • κλαίγοντας
  • έχοντας συνεχή εκνευρισμό και ένταση
  • πετώντας, καταστέφοντας αντικείμενα
  • δείχνοντας περιφρόνηση προς το πρόσωπο με το οποίο είναι θυμωμένα
  • σπανιότερα, τραβώντας τα μαλλιά τους, δαγκώνοντας τα χείλη τους (αυτοτραυματισμός)
Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε και να προλάβουμε μια έκρηξη θυμού. Γι αυτό, είναι καλό να γνωρίζουμε…

…πότε αυξάνεται ο θυμός και η επιθετικότητα των παιδιών…

Τα παιδιά βιώνουν συχνότερα και εντονότερα το συναίσθημα του θυμού, όταν έχουν γονείς οι οποίοι:
  • είναι υπερβολικά αυστηροί, κατακρίνουν πολύ και τιμωρούν, κυρίως, ανάλογα με τη δική τους διάθεση
  • είναι υπερβολικά υποχωρητικοί, παραχωρητικοί σε σχέση με τη συμπεριφορά των παιδιών τους
  • εμποδίζουν την έκφραση των αναγκών και συναισθημάτων τους
  • είναι αδιάφοροι ως προς τις ανάγκες των παιδιών τους
Δεν προλάβατε να αναγνωρίσετε τα σημάδια και το παιδί σας θύμωσε; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα…

Κατά τη διάρκεια της έκρηξης του θυμού:

  • προστατέψτε το παιδί από αυτοτραυματισμούς
  • ακούστε το, τα λόγια του είναι θυμωμένα, αλλά αληθινά
  • αγνοήστε μικροεπεισόδια επιθετιότητας (π.χ. σας μιλά άσχημα, σας κλωτσά)
  • προστατέψτε άλλους αποδέκτες του θυμού απομακρύνοντας το παιδί (μικρότερο αδελφάκι)
  • διατηρήστε τον αυτοέλεγχό σας
  • προσανατολιστείτε στο θυμωμένο παιδί, κι όχι στο τι θα πει ο κόσμος (ηρεμήστε το παιδί σας και μη σας νοιάζει αν σας κοιτάζουν)
  • αποσπάστε την προσοχή του με κάτι ευχάριστο
  • αποφύγετε τις συζητήσεις εφόσον δεν είστε ήρεμοι
  • αφήστε το επεισόδιο να εκτονωθεί
Το παιδί σας δείχνει να ηρεμεί σιγά-σιγά….

Μετά την έκρηξη του θυμού:

  • μην κάνετε σα να μη συνέβη τίποτα
  • πείτε πώς νιώθετε, χωρίς κριτική
  • συζητήστε: τι ήθελε, πώς ένιωθε, τι έγινε και έχασε τον έλεγχο
  • δώστε εναλλακτικές (επιλογές για αυτό που του αρνηθήκατε)
  • κατανοήστε τις ανάγκες του παιδιού (δεν θύμωσε από καπρίτσιο)
  • μάθετε στο παιδί (κοινωνικά) αποδεκτούς τρόπους έκφρασης του θυμού
  • δείξτε του πώς να λειτουργεί όταν είναι θυμωμένο (μπορεί να πάει μια βόλτα με το ποδήλατο)
  • αναλογιστείτε τι κρύβεται πίσω από τον θυμό (κάτι θέλει να σας πει)

Συμπαρασταθείτε, κατανοήστε, ενισχύστε, διαχειριστείτε με το παιδί σας από κοινού τον θυμό του:

Μάθετε στο παιδί σας να..
  • μιλάει ανοιχτά και ειλικρινά για τις ανάγκες του
  • εξασκείτε σε τεχνικές αυτοχαλάρωσης ( π.χ. γιόγκα)
  • κάνει χιούμορ!!!
Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά μας είναι ο καθρέφτης μας:
Τα θυμωμένα παιδιά μεγαλώνουν με θυμωμένους γονείς…
“Καθένας μπορεί να είναι θυμωμένος, αυτό είναι εύκολο.
Αλλά το να είσαι θυμωμένος
με το σωστό άτομο,
στο σωστό βαθμό,
τη σωστή στιγμή,
για το σωστό λόγο
και με τον σωστό τρόπο-
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.”
“Αριστοτέλης”

Πηγή:  mikroimegaloi.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Καπάκια μπουκαλιών γίνονται πασχαλίτσες με μανό για τα νύχια

 
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοίνωση σχετικά με τις αιτήσεις αναπληρωτών έτους 2012-13

ΥΠΑΙΘΠΑ - Ανακοίνωση σχετικά με τις αιτήσεις αναπληρωτών έτους 2012-13
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.


Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πλήθος υποψηφίων στην Δ/νση την τελευταία ημέρα της προθεσμίας και προκειμένου να καταχωριστεί το σύνολο των αιτήσεων των υποψηφίων στο ΟΠΣΥΔ, θα παραληφθούν και ελεγχθούν χειρόγραφες αιτήσεις μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για τις οποίες θα εκδοθεί αριθμός πρωτοκόλλου που θα γνωστοποιηθεί στον υποψήφιο.


Κατόπιν οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν μετά την 30-07-2012 για την παραλαβή και υπογραφή του αντιγράφου της μηχανογραφημένης αίτησής τους.


Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση καταχωρίζονται αιτήσεις που έχουν πρωτοκολληθεί έως και την Παρασκευή 27-07-2012.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Αλλαγές στα παιχνίδια, πιο εγωιστικά τα παιδιά: Ερευνα δείχνει ότι δεν παίζουν ομαδικά, επηρεάζονται από την τηλεόραση, ασχολούνται πολύ με υπολογιστές και ηλεκτρονικά

 
Το παιχνίδι έχει αλλάξει ριζικά στην εποχή μας σε σχέση με λίγες δεκαετίες πριν. Τα παιδιά από μικρή ηλικία μένουν κολλημένα με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή, αποκομμένα από παραδοσιακές μορφές παιχνιδιού. Ετσι, καθώς το παιχνίδι θεωρείται βασικό μέσο για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού και αποτελεί τον κύριο τρόπο μάθησης και έκφρασης της προσωπικότητάς του, οι αλλαγές στον παιχνίδι συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να γίνουν εγωιστικά, επιθετικά, βίαια, χωρίς δημιουργικότητα και φαντασία, χωρίς διάθεση συνεργασίας με τους συνομηλίκους τους.
 
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησαν η καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ κ. Ελση Ντολιοπούλου και η νηπιαγωγός κ. Χαριτωμένη Ρίζου σε νηπιαγωγούς και γονείς από διάφορες περιοχές της χώρας, με θέμα τις αλλαγές στο παιχνίδι από τότε που οι νηπιαγωγοί και οι γονείς ήταν παιδιά έως σήμερα.
 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα τα παιδιά δεν παίζουν συνεργατικά και ομαδικά παιχνίδια, αλλά κυρίως ατομικά (αναφέρθηκε από το 44% των νηπιαγωγών και το 34% των γονέων), ασχολούνται πολλές ώρες με τον Η/Υ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (40% των νηπιαγωγών και 50% των γονέων), ενώ η τηλεόραση επηρεάζει σημαντικά το παιχνίδι τους (22% των νηπιαγωγών και 23% των γονέων). Ετσι τα παιδιά δεν συγκεντρώνονται εύκολα σε κάτι, γίνονται περισσότερο επιθετικά, εγωιστικά, νευρικά, ανταγωνιστικά, δεν μοιράζονται τα παιχνίδια τους, δεν συμβιβάζονται.
 
Ταυτόχρονα, υπάρχουν αλλαγές στα υλικά των παιχνιδιών -εύλογα είναι περισσότερο βιομηχανικά υλικά και όχι φυσικά- αλλά και τον χώρο και τον χρόνο του παιχνιδιού. Τα παιδιά παίζουν σε εσωτερικούς χώρους (διαμερίσματα και παιδότοπους) και όχι σε εξωτερικούς, ενώ αφιερώνουν στο παιχνίδι λιγότερο χρόνο σε σχέση με τα παιδιά προηγούμενων δεκαετιών. Βέβαια, οι αλλαγές αυτές οφείλονται στον νέο τρόπο ζωής (έλλειψη χρόνου και χώρου, ειδικά στις μεγαλουπόλεις), την ίδια στιγμή που τα παιδιά αφιερώνουν πολύ χρόνο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την τηλεόραση. Επίσης, ορισμένοι νηπιαγωγοί απέδωσαν τις αλλαγές και στη λιγότερη ενασχόληση των γονέων με τα παιδιά. Από την πλευρά τους, οι γονείς αναφέρθηκαν στον παράγοντα της ανασφάλειας που τους διακατέχει όσον αφορά το ελεύθερο παιχνίδι των παιδιών στους εξωτερικούς χώρους και χωρίς την επιτήρησή τους.
 
Αντίκτυπο και στη μάθηση
Οι περισσότεροι νηπιαγωγοί (76%) και γονείς (81%) συμφωνούν ότι οι αλλαγές στο παιχνίδι έχουν αντίκτυπο στη μάθηση. Τα παιδιά στο μάθημα δεν έχουν φαντασία και δημιουργικότητα, ενώ αναζητούν από τον εκπαιδευτικό και τον γονιό τις εύκολες λύσεις. Παράλληλα, έχει αλλάξει και ο τρόπος που χρησιμοποιείται ως διδακτικό μέσο. Οι μισοί νηπιαγωγοί (49%) ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν το παιχνίδι στη διδασκαλία τους με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι οι συνάδελφοί τους στο παρελθόν. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς (78%) επεσήμαναν ότι το χρησιμοποιούν ως μέσο διδασκαλίας διαφόρων γνωστικών αντικειμένων και μέσο προσέγγισης διαφόρων εννοιών, ενώ στο παρελθόν το χρησιμοποιούσαν κυρίως στο διάλειμμα. Επίσης, κάποιοι νηπιαγωγοί (11%) ανέφεραν ότι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ομαδικά παιχνίδια, κυρίως στον εξωτερικό χώρο, κάτι που στερούνται τα παιδιά στο σπίτι τους.
 
«Καθεμία από τις αλλαγές μπορεί να κριθεί από άλλους θετικά και από άλλους αρνητικά. Για παράδειγμα, άλλοι κρίνουν θετικά και άλλοι αρνητικά τη χρήση των νέων τεχνολογιών στο παιχνίδι π.χ. ως μίμηση αυτών που τα παιδιά είδαν στην τηλεόραση ή ως δυνατότητα ανάπτυξης της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους μέσα απ’ αυτά που παρακολούθησαν», τονίζει στην έρευνα η κ. Ντολιοπούλου. Αναμφισβήτητα, πάντως, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την τεράστια σημασία του παιχνιδιού στην ανάπτυξη και την ψυχική υγεία των παιδιών.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Παλαιοκομματισμός «εθνικής σωτηρίας» - Tου Χρηστου Γιανναρα


Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 29.7.12




«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα ακυρώσουμε δυναμικά στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και των σχολείων. H σύνδεση της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης με την αξιολόγηση, η οποία θέτει φραγμούς μέσα από μια σειρά εντελώς αυθαίρετων ποσοστώσεων ανοίγοντας μέχρι και τον Kαιάδα των απολύσεων, αποτελεί κόκκινη γραμμή και εχθρική ενέργεια κατά του κλάδου και δεν γίνεται αποδεκτή. Eνδεχόμενη προσπάθεια εφαρμογής της θα αποτελέσει αιτία πολέμου, αρχή μεγάλων συγκρούσεων και δημιουργίας έντασης στο σχολικό περιβάλλον».

Tο τελεσίγραφο πολέμου υπογράφει η «Διδασκαλική Oμοσπονδία Eλλάδος» – «σε ανάλογο μήκος κύματος κινούνται οι θέσεις και της Oμοσπονδίας Λειτουργών Mέσης Eκπαιδεύσεως» («K» 14.7.2012). Oποιαδήποτε κοινωνία ελεύθερων πολιτών, όχι ραγιάδων, με ένα τέτοιο τελεσίγραφο δεν διαλέγεται. Δεν αντιτάσσει στον γκανγκστερικό εκβιασμό τη λογική, στην ομηρεία των παιδιών της τις αδιαπραγμάτευτες κοινωνικές προτεραιότητες. Aπολύει αυτοστιγμεί από το κοινωνικό λειτούργημα αυτούς που απειλούν ότι «θα το ακυρώσουν δυναμικά στην πράξη».

Πρόκειται για πόλεμο, το τελεσίγραφο κυριολεκτεί. Πόλεμο ανάμεσα στην κοινωνία και στους εχθρούς της, στην παιδεία - καλλιέργεια και στον πιο ωμό, αδιάντροπο σκοταδισμό. Δεν κηρύσσουν πόλεμο για χρήματα οι δάσκαλοι, θέλουν να αναγνωρίσει επίσημα το κράτος τη μη παιδεία ως παιδεία: κρατούν ομήρους τα παιδιά εκβιάζοντας να μην αξιολογείται ο δάσκαλος, να εξομοιώνεται απόλυτα ο αγράμματος, αδιάβαστος, άξεστος δάσκαλος με τον καταρτισμένο, καλλιεργημένο, που μοχθεί για τους μαθητές του. Nα μην κρίνεται κανένας για τίποτα, να κλείνει η πόρτα της τάξης και ανεξέλεγκτος ο δάσκαλος να μπορεί να ασελγεί στις ψυχές των παιδιών, από ανικανότητα ή ραθυμία ή επειδή είναι ψυχολογικά προβληματικός, με δικές του θεωρίες περί αγωγής.

O πολίτης εμπιστεύεται τα παιδιά του στην πολιτεία για να «μορφωθούν»: να μορφώσουν ψυχισμό, χαρακτήρα, ήθος κοινωνικό. Που σημαίνει: να ποδηγετηθούν και ασκηθούν στη διάκριση της διαφοράς ποιοτήτων, στην ακριβοδίκαιη εκτίμηση της αριστείας, στον σεβασμό της υπέρτερης προσπάθειας, αξιοσύνης, χρηστότητας. Kαι οι πειρατές δάσκαλοι με τελεσίγραφο κρατούν ομήρους τα παιδιά, απειλούν με «ένταση στο σχολικό περιβάλλον», εκβιάζουν την κοινωνία να νομιμοποιήσει και θεσμοποιήσει την αναξιοκρατία, τον χυλό της ισοπέδωσης, την ασυδοσία. O πόλεμος είναι ανάμεσα στους υπερασπιστές της ανθρωπιάς του ανθρώπου, του κατορθώματος της κοινωνίας των σχέσεων, και στους υπέρμαχους της ζούγκλας, του μηδενισμού κάθε ποιότητας. Δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό περιθώριο διαπραγμάτευσης. Mια οποιαδήποτε κοινωνία ελεύθερων πολιτών, όχι ραγιάδων, απολύει αυθημερόν από το λειτούργημα του δασκάλου όσους εξαγγέλλουν προγραμματικά ότι «θα ακυρώσουν δυναμικά στην πράξη» το κοινωνικό τους παιδαγωγικό λειτούργημα.

Πόλεμος. Oχι μεταφορικά και συμβολικά, κυριολεκτικά. Aλλά απελπισμένα. Oι Mήδοι οπωσδήποτε θα διαβούνε, γιατί οι πολίτες που θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους κριτήρια διάκρισης ποιοτήτων, κίνητρα αριστείας, δεν έχουν πολιτική εκπροσώπηση στη σημερινή Eλλάδα. Eίναι αλύτρωτοι ραγιάδες, σκλάβοι στην τυραννία των εκβιαστών της ισοπέδωσης. Δεν υπάρχει κόμμα, εξουσίας ή διαμαρτυρίας, που να τολμάει να ψελλίσει έστω, το αυτονόητο της κοινωνικής αυτοάμυνας. Tην αυθωρεί απόλυση από το εκπαιδευτικό λειτούργημα όσων υπογράφουν το τελεσίγραφο πολέμου, εκβιάζουν με «μεγάλες συγκρούσεις» πού; Στο πεδίο των τελευταίων ελπίδων μας, στο σχολείο των παιδιών μας.

Oλα τα κόμματα, χωρίς εξαίρεση, συντάσσονται με τους εκβιαστές, όχι με τους πολίτες. Tο σύστημα είναι πελατειακό, το κράτος κομματικό, γι’ αυτό και παγιωμένη η άρνηση των κυβερνήσεων να δυσαρεστήουν τη δημοσιοϋπαλληλία. Eίναι η πελατεία τους, την έχουν εξαγοράσει χαρίζοντάς της ισόβια, αδιατάρακτη και ανεξέλεγκτη, κρατική χρηματοδότηση έργου ή αεργίας. Προτιμούν τα κόμματα, στη δύσκολη στιγμή, τις απολύσεις με οριζόντιο «κούρεμα» (ό, τι πιο άδικο και παράλογο), αλλά ποτέ την κριτική αξιολόγηση σε προσωπικό επίπεδο. Γιατί η αξιολόγηση υπονομεύει τη λογική της πελατοκρατίας.

Προτού να εμφανιστεί σαν απαίτηση της επικυρίαρχης στο κράτος «τρόικας», η απόλυση άεργων ή υποαπασχολούμενων δημόσιων υπαλλήλων ήταν εξόφθαλμη λογική επιταγή, όρος επιβίωσης της ελληνικής συλλογικότητας. Aλλά η «προστασία» της δημοσιοϋπαλληλίας, με τη μαφιόζικη λογική της «ομερτά», είναι το ισχυρότερο ταμπού της κομματοκρατίας, συνενώνει όλες τις κατ’ επίφασιν κομματικές διαφοροποιήσεις (αριστερόσχημες και δεξιόσχημες) σε κοινό μέτωπο. Eχει επανειλημμένα προταθεί: Aφού είναι όρος επιβίωσης του κράτους οι απολύσεις, γιατί η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» και ο «εκ προσωπικοτήτων» υπουργός της Διοικητικής Mεταρρύθμισης δεν απολύουν όσους διορίστηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια χωρίς εξετάσεις στο AΣEΠ (δηλαδή μόνο με κομματικό ρουσφέτι);

Ψηλαφητή η επιθανάτια πραγματικότητα του Eλληνισμού, γι’ αυτό και τελεσφόρησε πάραυτα το ιταμό τελεσίγραφο των επίορκων δασκάλων με τις γκανγκστερικές απειλές του. 

Στις 19.7.2012 ο υπουργός Παιδείας κ. Kων. Aρβανιτόπουλος έσπευσε να ακυρώσει, ακόμα και ως μελλοντικό ενδεχόμενο, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Oι Πειραιώτες ψηφοφόροι να το θυμούνται: ο άνθρωπος που τίμησαν με την προτίμησή τους απέδειξε στην πράξη τι πιστεύει για την παιδεία, τι μέλλον θέλει για την πατρίδα του, ποια ποιότητα ζωής προασπίζει. Kοντολογίς, ποιο είναι το πολιτικό του ανάστημα.

Φυσικά η ευθύνη για την έσχατη κοινωνική προδοσία είναι και συλλογική, κυβερνητική. Σε μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» δεν βρέθηκε ούτε ένα μέλος της, με ραχοκοκαλιά αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας, να παραιτηθεί από ντροπή για τον εξευτελισμό του από το τελεσίγραφο των δασκάλων. H μικροκομματική ευτέλεια της κυβέρνησης είχε την ίδια μέρα φτάσει στο αηδιαστικό αποκορύφωμά της με τον διορισμό στις Γενικές Γραμματείες των υπουργείων αποτυχημένων πολιτευτών, κομματικών αποκλειστικά παρατρεχάμενων.

Tο σχολείο στο Eλλαδιστάν θα συνεχίσει και με πρωθυπουργό τον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα να ετοιμάζει όχι πολίτες, αλλά ψηφοφόρους που δεν έμαθαν ποτέ να κρίνουν, να αξιολογούν. Στην κάλπη εκτονώνουν ορμέμφυτα. Kαι όταν η ζωή τους γίνεται ρημαδιό επειδή ψήφισαν Kωστάκη, Γιωργάκη, Aντωνάκη, ασημαντότητες υποκοριστικά προσαγορευόμενες, εκτονώνουν στην κάλπη οργή και εκδίκηση ψηφίζοντας Tσίπρα, Kαμμένο, Kαρατζαφέρη. Φαύλος κύκλος. Mε κατάληξη αναπότρεπτη το χάος.

Η ιερότητα της γλώσσας μας - Β. Πολύδωρας


Από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 29.7.12


Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου…
Οδ. Ελυτης, «Αξιον Εστι».

Δεν είμαι «Ελληναράς». Ούτε εγώ ούτε οι ομοϊδεάτες μου. Απλά, είμαι Ελληνας. Που αγαπά τη γλώσσα του και τη θεωρεί συστατικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητάς του. Και που δεν λησμονεί τον ορισμό του έθνους που μας παρέδωσε ο Ηρόδοτος: το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον και το «ομότροπον». Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κρατικές οντότητες χωρίς εθνικό υπόβαθρο. Χωρίς το πνευματικό, ηθικό και πολιτισμικό πλαγκτόν μέσα στο οποίο ζουν και από το οποίο τρέφονται. Γνωρίζω ότι άλλα κράτη γεννήθηκαν το 1648 με τη Συνθήκη της Βεστφαλίας ή άλλα το 1815 με το Συνέδριο της Βιέννης που όριζε τα κράτη της Ευρώπης μετά το Βατερλώ, κατά τον τρόπο που οριοθετούν τα κτήματα ή τα οικόπεδα. Ομως εγώ έχω την τύχη να ανήκω σ’ ένα παλιό-παμπάλαιο έθνος, που μιλάει την ίδια γλώσσα από τον καιρό του Ομήρου μέχρι σήμερα. Θεωρώ ότι αυτή η βιολογική, ιστορική και πολιτισμική συνέχεια είναι ευλογία και δύναμη αυτού του τόπου και αυτού, του ελληνικού, λαού. Και όποιοι προσπαθούν να διασπάσουν αυτή τη συνέχεια είναι εχθροί της Ελλάδος, χειρότεροι από τον Ξέρξη που ήρθε να την καταλάβει το 480 π.Χ. Τον νίκησαν οι Ελληνες στις Θερμοπύλες με τη θυσία των 300 του Λεωνίδα και στη Σαλαμίνα και στις Πλαταιές με τον πολεμικό παιάνα των Σαλαμινομάχων «ίτε παίδες Ελλήνων... νυν υπέρ πάντων αγών».

Ένας πίνακας με κουμπιά

Συμβουλή: Όταν δίνετε ή πετάτε τα παλιά σας ρούχα να κόβετε τα κουμπιά. Έτσι θα μαζέψετε μια μεγάλη συλλογή από διαφορετικά μεγέθη, σχέδια και χρώματα κουμπιών τα οποία θα μπορείτε αργότερα να τα χρησιμοποιήσετε σε διάφορες κατασκευές. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, οι 205 χώρες που παρήλασαν και οι σημαιοφόροι τους




The Olympic Cauldron burns, lit by seven young athletes, chosen for their promise by British sporting legends


The audience watched open-mouthed as the burning petals raised


Young athletes carried the Olympic flame around the stadium, a symbol of the Games' legacy


Fireworks light up the entire Olympic Park as the ceremony closes and the Games begins


London is illuminated by a stunning firework display as the Opening Ceremony reaches a crescendo


Fireworks lit up the night sky as the Stadium anxiously awaited the arrival of the Olympic Flame


The VIP group included Doreen Lawrence, Ban Ki-moon, the UN secretary general and Ethiopian athletics veteran Haile Gebrselassie


A spectacular firework display marked the band's performance


Performers pay silent tribute to war dead and the victims of the 7/7 terrorist attacks


Dancers perform in the Gosh and NHS scene during the opening ceremony


Actresses dressed as Mary Poppins float above the stadium, clinging onto umbrellas


Children perform on trampolines as dancers play Great Ormond Street Children's Hospital staff


Actor Kenneth Branagh performs a speech from Shakespeare's The Tempest in character as Isambard Kingdom Brunel


Tour de France champion Bradley Wiggins opens the Olympic Opening Ceremony by ringing a giant bell

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Η είσοδος των ομάδων σε... κλικ! (photos)


Οι χώρες που παρήλασαν και οι σημαιοφόροι τους:
 
1. Greece, Alexandros Nikolaidis, Taekwondo, male                            
2. Afghanistan, Nesar Ahmad Bahawi, Taekwondo, male
3. Albania, Romela Begaj, Weightlifting, female
4. Algeria, Abdelhafid Benchabla, Boxing, male
5. American Samoa, Ching Wei, Aquatics, male
6. Andorra, Joan Tomas Roca, Shooting, male
7. Angola, Antonia Moreira, Judo, female
8. Antigua and Barbuda, Daniel Bailey, Athletics, male
9. Argentina, Luciana Aymar, Hockey, female
10. Armenia, Arman Yeremyan, Taekwondo, male
11. Aruba, Jemal Le Grand, Aquatics, male
12. Australia, Lauren Jackson, Basketball, female
13. Austria, Markus Rogan, Aquatics, male                   
14. Azerbaijan, Elnur Mammadli, female
15. Bahamas, Chris Brown, Athletics, male
16. Bahrain, Azza Alqasimi, Shooting, female
17. Bangladesh, Rahman Md Mahfizur, Aquatics, male
18. Barbados, Ryan Brathwaite, Athletics, male
19. Belarus, Max Mirnyi, Tennis, male
20. Belgium, Tia Hellebaut, Athletics, female
21. Belize, Kenneth Medwood, Athletics, male
22. Benin, Jacob Gnahoui, Judo, male
23. Bermuda, Alexander Kirkland, Sailing, male
24. Bhutan, Sherab Zam, Archery, female
25. Bolivia, Karen Milenka Torrez Guzman, Aquatics, female
26. Bosnia and Herzegovina, Amel Mekic, Judo, male
27. Botswana, Amantle Montsho, Athletics, female
28. Brazil, Rodrigo Pessoa, Equestrian, male
29. British Virgin Islands, Tahesia Harrigan-Scott, Athletics, female
30. Brunei Darussalam, Maziah Mahusin, Athletics, female
31. Bulgaria, Iordan Iovtchev, Gymnastics, male
32. Burkina Faso, Severine Nebie, Judo, female
33. Burundi, Diane Nukuri, Athletics, female
34. Cambodia, Davin Sorn, Taekwondo, female
35. Cameroon, Annabel Laure Ali, Wrestling, female
36. Canada, Simon Whitfield, Triathlon, male
37. Cape Verde, Adysangela Moniz, Judo, female
38. Cayman Islands, Kemar Hyman, Athletics, male
39. Central African Republic, Seulki Kang, Taekwondo, female
40. Chad, Carine Ngarlemdana, Judo, female
41. Chile, Denisse Van Lamoen, Archery, female
42. China, Yi Jianlian, Basketball, male
43. Colombia, Mariana Pajon, Cycling, female
44. Comoros, Feta Ahamada, Athletics, female
45. Congo, Lorene Bazolo, Athletics, female
46. Cook Islands, Helema Williams, Sailing, female
47. Costa Rica, Gabriela Trana, Athletics, female
48. Ivory Coast, Ben Youssef Meite, Athletics, male
49. Croatia, Venio Losert, Handball, male
50. Cuba, Mijain Lopez Nunez, Wrestling, male
51. Cyprus, Marcos Baghdatis, Tennis, male
52. Czech Republic, Petr Koukal, Badminton, male
53. North Korea, Pak Song-chol, Athletics, Male
54. Congo, Zatara Mande Ilunga, Athletics, male
55. Denmark, Kim Wraae, Canoe-Kayak, male
56. Djibouti, Zourah Ali, Athletics, female
57. Dominica, Erison Hurtault, Athletics, male
58. Dominican Republic, Yulis Mercedes Reyes, Taekwondo, male
59. Ecuador, Cesar De Cesare, Canoe-Kayak, male
60. Egypt, Hesham Mesbah, Judo, male
61. El Salvador, Evelyn Garcia, Cycling, female
62. Equatorial Guinea, Bibiana Martina, Athletics, female
63. Eritrea, Weynay Ghebresilasie, Athletics, male
64. Estonia, Aleksander Tammert, Athletics, male
65. Ethiopia, Yanet Seyoum, Aquatics, female
66. Fiji, Josateki Naulu, Judo, male
67. Finland, Hanna-Maria Seppala, Aquatics, female
68. Macedonia, Marko Blazhevski, Aquatics, male
69. France, Laura Flessel-Colovic, Fencing, female
70. Gabon, Rudy Zang Milama, Athletics, female
71. Gambia, Suwaibou Sanneh, Athletics, male
72. Georgia, Nino Salukvadze, Shooting, female
73. Germany, Natascha Keller, Hockey, female
74. Ghana, Maxwell Amponsah, Boxing, male
75. Grenada, Kirani James, Athletics, male
76. Guam, Maria McQueen Dunn, Wrestling, female
77. Guatemala, Juan Ignacio Maegli, Sailing, male
78. Guinea, Facinet Keita, Judo, male
79. Guinea-Bissau, Augusto Midana, Wrestling, male
80. Guyana, Winston George, Athletics, male
81. Haiti, Linouse Desravine, Judo, female
82. Honduras, Ronald Bennett, Athletics, male
83. Hong Kong, Wai Sze Lee, Cycling, female
84. Hungary, Peter Biros, Aquatics, male
85. Iceland, Asdis Hjalmsdottir, Athletics, female
86. Independent Olympic Athletes, Brooklyn Kerlin, female
87. India, Sushil Kumar, Wrestling, male
88. Indonesia, Gede Sudartawa, Aquatics, male
89. Iran, Ali Mazaheri, Boxing, male
90. Iraq, Dana Abdul Razak, Athletics, female
91. Ireland, Katie Taylor, Boxing, female
92. Israel, Shahar Zubari, Sailing, male
93. Italy, Valentina Vezzali, Fencing, female
94. Jamaica, Usain Bolt, Athletics, male
95. Japan, Saori Yoshida, Wrestling, female
96. Jordan, Nadin Dawani, Taekwondo, female
97. Kazakhstan, Nurmakhan Tinaliyev, Wrestling, male
98. Kenya, Jason Dunford, Aquatics, male
99. Kiribati, David Katoatau, Weightlifting, male
100. South Korea, Yoon Kyung-Shin, Handball, male
101. Kuwait, Fehaid Aldeehani, Shooting, male
102. Kyrgyzstan, Chingiz Mamedov, Judo, male
103. Laos, Kilakone Siphonexay, Athletics, male
104. Latvia, Martins Plavins, Volleyball, male
105. Lebanon, Andrea Paoli, Taekwondo, female
106. Lesotho, Mamorallo Tjoka, Athletics, female
107. Liberia, Phobay Kutu-Akoi, Athletics, female
108. Libya, El-Gadi Sofyan, Aquatics, male
109. Liechtenstein, Stephanie Vogt, Tennis, female
110. Lithuania, Alekna Virgilijus, Athletics, male
111. Luxembourg, Marie Muller, Judo, female
112. Madagascar, Fetra Ratsimiziva, Judo, male
113. Malawi, Mike Tebulo, Athletics, male
114. Malaysia, Pandelela Rinong Pamg, Aquatics, female
115. Maldives, Mohamed Ajfan Rasheed, Badminton, male
116. Mali, Rahamatou Drame, Athletics, female
117. Malta, William Chetcuti, Shooting, male
118. Marshall Islands, Haley Nemra, Athletics, female
119. Mauritania, Jidou El Moctar, Athletics, male
120. Mauritius, Natacha Rigobert, Volleyball, female
121. Mexico, Maria Del Rosario Espinoza, Taekwondo, female
122. Micronesia, Manuel Minginfel, Weightlifting, male
123. Moldova, Dan Olaru, Archery, male
124. Monaco, Angelique Trinquier, Aquatics, female
125. Mongolia, Ser-Od Bat-Ochir, Athletics, male
126. Montenegro, Srdjan Mrvaljevic, Judo, male
127. Morocco, Wiam Dislam, Taekwondo, female
128. Mozambique, Kurt Couto, Athletics, male
129. Myanmar, Zaw Win Thet, Athletics, male
130. Namibia, Gaby Diana Ahrens, Shooting, female
131. Nauru, Itte Detenamo, Weightlifting, male
132. Nepal, Prasiddha Jung Shah, Aquatics, male
133. Netherlands, Dorian Van Rijsselberge, Sailing, male
134. New Zealand, Nick Willis, Athletics, male
135. Nicaragua, Osmar Bravo Amador, Boxing, male
136. Niger, Hima Moustapha Abdoulaye, Boxing, male
137. Nigeria, Sinivie Boltic, Wrestling, male
138. Norway, Mira Veras Larsen, Canoe-Kayak, female
139. Oman, Ahmed Al-Hatmi, Shooting, male
140. Pakistan, Sohail Abbas, Hockey, male
141. Palau, Rodman Teltull, Athletics, male
142. Palestine, Maher Abu Rmilah, Judo, male
143. Panama, Irving Saladino, Athletics, male
144. Papua New Guinea, Toea Wisil, Athletics, female
145. Paraguay, Benjamin Hockin Brusquetti, Aquatics, male
146. Peru, Gladys Tejeda, Athletics, female
147. Philippines, Hidilyn Diaz, Weightlifting, female
148. Poland, Agnieszka Radwanska, Tennis, female
149. Portugal, Telma Monteiro, Judo, female
150. Puerto Rico, Javier Culson, Athletics, male
151. Qatar, Bahya Mansour Al Hamad, Shooting, female
152. Romania, Horia Tecau, Tennis, male
153. Russia, Maria Sharapova, Tennis, female
154. Rwanda, Adrien Niyonshuti, Cycling, male
155. Saint Kitts and Nevis, Kim Collins, Athletics, male
156. Saint Lucia, Levern Spencer, Athletics, female
157. Saint Vincent and the Grenadines, Kineke Alexander, athletics, female
158. Samoa, Ele Opeloge, Weightlifting, female
159. San Marino, Alessandra Perilli, Shooting, female
160. Sao Tome and Principe, Lecabela Quaresma, Athletics, female
161. Saudi Arabia, Sultan Mubarak Al-Dawoodi, Athletics, male
162. Senegal, Hortance Diedhiou, Judo, female
163. Serbia, Novak Djokovic, Tennis, male
164. Seychelles, Dominic Dugasse, Judo, male
165. Sierra Leone, Ola Isata Sesay, Athletics, female
166. Singapore, Tianwei Feng, Table Tennis, female
167. Slovakia, Jozef Gonci, Shooting, male
168. Slovenia, Peter Kauzer, Canoe-Kayak, male
169. Solomon Islands, Jenly Tega Wini, Weightlifting, female
170. Somalia, Zamzam Mohamed Farah, Athletics, female
171. South Africa, Caster Semenya, Athletics, female
172. Spain, Pau Gasol, Basketball, male
173. Sri Lanka, Niluka Karunaratne, Badminton, male
174. Sudan, Ismail Ahmed Ismail, Athletics, male
175. Suriname, Chinyere Pigot, Aquatics, female
176. Swaziland, Luke Hall, Aquatics, male
177. Sweden, Rolf-Goran Bengtsson, Equestrian, male
178. Switzerland, Stanislas Wawrinka, Tennis, male
179. Syria, Majed Aldin Ghazal, Athletics, male
180. Taiwan, Shih-Chieh Chen, Weightlifting, male
181. Tajikistan, Mavzuna Chorieva, Boxing, female
182. Tanzania, Zakia Mrisho, Athletics, female
183. Thailand, Nuttapong Ketin, Athletics, male
184. Timor-Leste, Augusto Soares, Athletics, male
185. Togo, Benjamin Boukpeti, Canoe-Kayak, male
186. Tonga, Amini Fonua, Aquatics, male
187. Trinidad and Tobago, Marc Burns, Athletics, male
188. Tunisia, Heykel Megannem, Handball, male
189. Turkey, Neslihan Darnel, Volleyball, female
190. Turkmenistan, Serdar Hudayberdiyev, Boxing, male
191. Tuvalu, Tuau Lapua Lapua, Weightlifting, male
192. Uganda, Ganzi Mugula, Aquatics, male
193. Ukraine, Roman Gontiuk, Judo, male
194. United Arab Emirates, Saeed Almaktoum, Shooting, male
195. United States, Mariel Zagunis, Fencing, female
196. Uruguay, Rodolfo Collazo Tourn Rowing, male
197. Uzbekistan, Elshod Rasulov, Boxing, male
198. Vanuatu, Anolyn Lulu, Table Tennis, female
199. Venezuela, Fabiola Ramos, Table Tennis, female
200. Vietnam, Tien Nhat Nguyen, Fencing, male
201. U.S. Virgin Islands, Tabarie Henry, Athletics, male
202. Yemen, Tameem Mohammed Ahmed Al-Kubati, Taekwondo, male
203. Zambia, Prince Mumba, Athletics, male
204. Zimbabwe, Kirsty Coventry, Aquatics, female
205. Britain, Chris Hoy, Cycling, male
 Πηγή: dailymail
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ