Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ο Καραγκιόζης στο "Σπίτι του Ηπειρώτη"

Δύο παραστάσεις Θεάτρου Σκιών με τίτλο "Ο Καραγκιόζης ξυπόλητη νύφη" θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 15/11/2009 από το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών Χρήστος Πατρινός στις 11:15 π.μ. και στις 5:30 μ.μ. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο "Σπίτι του Ηπειρώτη" (Μουρούζη 14-16, κοντά στην πλατεία Νόρμαν).

Επιπλέον από τις 21 Νοεμβρίου αρχίζει το Πρόγραμμα του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Θεάτρου Σκιών Χρήστος Πατρινός, που έχει σκοπό τη γνωριμία με τη λαϊκή μας παράδοση και τη διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και θα περιλαμβάνει διαλέξεις για την ιστορία του Θεάτρου Σκιών, κατασκευή φιγούρων, υποκριτική, μιμιτική, παραστάσεις κλπ. Οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν τελικά θα είναι ανάλογα με τις ηλικίες των εγγραφέντω.

«Το Σπίτι του Ηπειρώτη» στην Πάτρα, θεμελιώθηκε το  2006 ύστερα από επίπονες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικά του Προέδρου του Μανώλη Μαγκλάρα και είναι ένα σύγχρονο μεγάλο κτίριο με εξοπλισμένες αίθουσες για διάφορες δράσεις. Υπάρχει ένα τεράστιο υπόγειο για τα χορευτικά,  ο ημιώροφος στεγάζει τη βιβλιοθήκη, την ιματιοθήκη και την αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. ενώ στον 1ο όροφο υπάρχει μια απλόχωρη αίθουσα 200 τ.μ., που είναι προορισμένη για πολλαπλές χρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου