Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

O ψεύτης παππούς σε audio book

Δυσκολεύεται το παιδί σας στην ανάγνωση; Έχετε κάποιον δικό σας με προβλήματα όρασης; Θέλετε να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι και χρειάζεστε ένα «φίλο» μαζί σας; Κάνετε jogging και θέλετε να ακούτε κάτι ευχάριστο στα ακουστικά σας; Έχετε πάρα πολλές δουλειές και δεν προλαβαίνετε να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο; Μην ανησυχείτε πια γιατί κυκλοφόρησαν και στην Ελλάδα τα πρώτα Αudio books! Πρόκειται για την εναλλακτική λύση στα τυπωμένα βιβλία. Και θυμίζουν τόσο πολύ εκείνα τα θέατρα που ακούγαμε παλιά από την κρατική ραδιοφωνία….

Η εκδοτική εταιρεία παραγωγής Pathos Ρublishing έντυσε τα βιβλία με τις φωνές ηθοποιών- σε πολλές παραγωγές υπάρχουν τόσοι ηθοποιοί όσοι και οι βασικοί χαρακτήρες- αλλά και ειδικά ηχητικά εφέ, ώστε να προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία στον αναγνώστη- στη συγκεκριμένη περίπτωση ακροατή.
Το αρχείο ήχου είναι συμβατό με συσκευές mp3 και cd players, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, αλλά και iΡod και iΡhone μέσω του iΤunes.

Η καινούρια παραγωγή της Pathos Ρublishing είναι ο «Ψεύτης παππούς» της Άλκης Ζέη, ένα βιβλίο που εκδόθηκε πρώτη φορά το 2007 από τον ΚΕΔΡΟ και έχει πουλήσει ήδη σχεδόν 50.000 αντίτυπα.

Το θέμα του ένας αλλιώτικος παππούς και ο δεκάχρονος εγγονός του, ο Αντώνης. Ο παππούς, συνταξιούχος ηθοποιός, γύρω στα ογδόντα, πληθωρικός σε συναισθήματα, γνώσεις και εμπειρίες και με ιδιαίτερες συνήθειες, εξάπτει τη φαντασία του Αντώνη με τις ιστορίες που του διηγείται από τη ζωή του. Όλα αυτά όμως του Αντώνη του φαίνονται τόσο υπερβολικά και απίστευτα που αναρωτιέται: αλήθεια, ψέματα;
«Μεγάλος ψεύτης ο παππούς, σαν τον βαρόνο Μινχάουζεν...» σκέφτεται. Και όμως...

Μια τρυφερή σχέση παππού και εγγονού, όπου μέσα από τα γεγονότα αναδεικνύεται η προσπάθεια του αγοριού να κατανοήσει τον παππού και να τον κάνει να νιώθει περήφανος για κείνον, αλλά και η προσπάθεια του παππού να διδάξει τον εγγονό του την ανθρωπιά, την αγάπη, τις αλήθειες της ζωής….

Στο Audio Book πρωταγωνιστούν οι:
  • Νόνη Ιωαννίδου (αφήγηση)
  • Γιάννης Τσικής (παππούς)
  • Δημοσθένης Χαλκιόπουλος (Αντώνης)
  • Μιχάλης Μαρκάτης (πατέρας)
  • Βέρα Λάρδη (μητέρα) και
  • Νίκη Ιωαννίδου (Λάρα), ενώ συμμετέχουν δεκαπέντε ακόμη φωνές.
Η μουσική είναι του Χρήστου Ξενάκη, το sound design του ίδιου του Τάκη Παγώνη και το "Τραγούδι του Αντώνη" (από το ποίημα του Αντώνη προς τον παππού) μελοποίησε, απέδωσε στην κιθάρα και τραγούδησε η Αγγελική Βουλουμάνου.

Ο συνολικός χρόνος που διαρκεί η ακρόαση είναι 3 ώρες και 2 λεπτά. Διατίθεται ως 3 Audio CDs και MP3 download από την επίσημη ιστοσελίδα της Pathos Ρublishing καθώς και από άλλες ιστοσελίδες. Η τιμή του γύρω στα 23€.


Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι και το παραδοσιακό βιβλίο «Ο ψεύτης παππούς» είναι το ίδιο καταπληκτικό, ένα τέλειο δώρο για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο, και κοστίζει μόνο 10€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου