Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Τοιχογραφίες στα σχολεία της πόλης μας


Το  Καρναβάλι των Παιδιών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η ΔΕΠΑΠ, θα υλοποιήσει φέτος το πρόγραμμα «Τοιχογραφίες στα σχολεία της πόλης μας» στο πλαίσιο των εργαστηρίων των παιδιών. 

Στόχος: να γεμίσουν με χαρούμενα χρώματα τα σχολεία της Πάτρας. Όχι πια γκρίζα εικόνα αλλά χαρούμενες προσόψεις, και εσωτερικοί χώροι με έμπνευση και καλλιτεχνική διάθεση.


Στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει συμμετοχή 9 γυμνάσια της πόλης μας και 13 δημοτικά σχολεία. Για φέτος δράσεις γίνονται σε όλα τα δημοτικά που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε τρία γυμνάσια, ενώ του χρόνου το ίδιο πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί και στα υπόλοιπα γυμνάσια. Παράλληλα πραγματοποιούνται εργαστήρια – σεμινάρια σε μαθητές που στο τέλος θα ζωγραφίσουν και αυτοί τις δικές τους δημιουργίες στους τοίχους των σχολείων τους. 
 
Στα γυμνάσια τα σεμινάρια κάνουν δυο ομάδες: οι Carpe Diem στο 2ο Γυμνάσιο και οι Urban Kolours στο 17ο Γυμνάσιο της Εγλυκάδος και στο 13ο που βρίσκεται στην οδό Αυστραλίας. Στα δημοτικά σχολεία, σεμινάρια κάνουν οι καθηγητές εικαστικών Γεράσιμος Κυριακόπουλος και Διονύσης Παντελής.

Στα εργαστήρια που φέτος κλείνουν επτά χρόνια συνεχούς δράσης, συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 700  έως 800 παιδιά, στις Καρναβαλουπόλεις 2.000 – 3.000 και στην παρέλαση 7.000 έως 8.000 παιδιά.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου