Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Κωνσταντινούπολη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2010

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι από το Σάββατο η Κωνσταντινούπολη, οπότε και πραγματοποιήθηκε μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης.
Για την Τουρκία που επιθυμεί διακαώς την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Πολιτιστική Πρωτεύουσα είναι υψίστης σημασίας.
Μπορείτε στον παρακάτω σύνδεσμο να δείτε μέρος της πραγματικά εντυπωσιακής τελετής έναρξης που έγινε στο νέο Συνεδριακό Κέντρο του Κεράτιου Κόλπου.


http://www.youtube.com/watch?v=9HtENpeJB3Y

Στα πλαίσια της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης», πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του 2010, 170 πολιτιστικές εκδηλώσεις, που αφορούν κάθε μορφή τέχνης και περιλαμβάνουν μεγάλες πρωτοβουλίες ανάπλασης και αναστήλωσης μεγάλων ιστορικών μνημείων της Πόλης


Mεταξύ των φιλόδοξων αυτών σχεδίων περιλαμβάνεται και η δημιουργία Βυζαντινού αρχαιολογικού πάρκου στην ασιατική πλευρά της πόλης γύρω από την ανασκαφή Kiucuk Yali, που επιμελείται η καθηγήτρια Alessandra Ritsi.
Ακολουθεί σποτάκι με τίτλο "Κωνσταντινούπολη 2010 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" με αξιοθέατα της Πόλης πραγματικά εντυπωσιακά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου