κάθονται δυο δάσκαλοι του 60ού Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, η Δήμητρα Μυλωνάκη και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, που σερφάρουν, προτείνουν, μοιράζονται, αλλά και παθιάζονται... Σας προσκαλούν στο ταξίδι της περιπλάνησής τους στην εκπαίδευση και στον υπόλοιπο κόσμο... και σας περιμένουν.
Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010
Nεαρή Κύπρια έφτασε στην Ανταρκτική κάνοντας σκι
Επειτα από τριάντα εννέα ημέρες σκληρής προσπάθειας, κατά τις οποίες σε καθημερινή βάση έκανε σκι από έξι έως δέκα ώρες σε θερμοκρασίες που άγγιζαν ακόμη και τους -40 βαθμούς Κελσίου, η πεισματάρα Κύπρια Στέφανη Σολομωνίδου κατάφερε τελικά να πετύχει το στόχο της, που μάλλον «άθλο» θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς. Μέλος μιας οκταμελούς ομάδας νέων κοριτσιών, η 27χρονη από το Νησί της Αφροδίτης κατάφερε στις 30 Δεκεμβρίου να φτάσει κάνοντας σκι στο νοτιότερο σημείο του πλανήτη, στην Ανταρκτική, πριν από την Πρωτοχρονιά και εκεί να υποδεχθεί μαζί με τις συναθλήτριές της την έλευση του 2010!
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, η οκταμελής ομάδα της Κοινοπολιτείας -κορίτσια από την Κύπρο, την Ινδία, τη Νέα Ζηλανδία, την Τζαμάικα, τη Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι, την Γκάνα και το Ηνωμένο Βασίλειο- όλο αυτό το διάστημα διένυσε συνολικά εννιακόσια χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στον τελικό της προορισμό. Μάλιστα, καθεμία από τις κοπέλες κατά τη διάρκεια της διαδρομής ρυμουλκούσε ταυτόχρονα ένα έλκηθρο βάρους περίπου ογδόντα κιλών, πάνω στο οποίο είχαν φορτωμένα τα τρόφιμα, τα εφόδια αλλά και τον εξοπλισμό που χρειάζονταν για να υλοποιήσουν την αποστολή τους.
Μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα για το εγχείρημά της η Στέφανη Σολομωνίδου εξέφρασε και τη συγκίνηση που ένιωσε όταν αντίκρισε, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της Κοινοπολιτείας, τις ερευνητικές εγκαταστάσεις στο Νότιο Πόλο. «Σκεφτείτε πως τις τελευταίες είκοσι μέρες της πορείας μας τριγύρω μας δεν βλέπαμε τίποτε άλλο εκτός από χιόνι και πάγο» ανέφερε χαρακτηριστικά η 27χρονη!
Στόχος των κοριτσιών, που αποτελούν την πολυεθνική αποστολή γυναικών της Κοινοπολιτείας στην Ανταρκτική, ήταν η προβολή της σύγχρονης γυναίκας της κοινοπολιτείας, της ομαδικότητας και να περάσουν το μήνυμα ότι κοινοί στόχοι μπορούν να επιτευχθούν με συλλογική εργασία.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου