Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

«Ένας Κόσμος Άνω Κάτω» - Action Aid



«Ένας Κόσμος Άνω Κάτω» ονομάζεται το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο που σχεδίασε η ActionAid Ελλάς και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2009.  

Πρόκειται για το μοναδικό διαδραστικό παιδαγωγικό χώρο στην Ελλάδα που πραγματεύεται θέματα αναπτυξιακής εκπαίδευσης και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού. Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού στο παγκόσμιο ζήτημα της ακραίας φτώχειας που υφίσταται και προκαλεί τη στέρηση βασικών δικαιωμάτων σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Ο βασικός άξονας του συγκεκριμένου προγράμματος είναι το δικαίωμα στην τροφή και η αλληλλεξάρτησή του με περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

Απώτερος σκοπός είναι τα παιδιά μέσα από την εμπειρία τους να συνειδητοποιήσουν ότι η ευημερία του πλανήτη εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων στη διαμόρφωση ενός δικαιότερου κόσμου. Το πρόγραμμα θα σταθεί η κινητοποίηση ώστε τα παιδιά να οραματιστούν έναν πιο δίκαιο κόσμο εντοπίζοντας τρόπους συμμετοχής τους στη διαμόρφωσή του.

- Ηλικία παιδιών: Δ΄, Ε’- ΣΤ΄Δημοτικού
- Αριθμός παιδιών: 1 σχολικό τμήμα, έως 30 παιδιά
- Χρόνος και διάρκεια προγρ: 105 λεπτά 10:00 π.μ. – 11:45 π.μ.
- Διεύθυνση: Ανδρούτσου Οδυσσέα 3 Κουκάκι, πλησίον του Σταθμού Μετρό Συγγρού Φιξ

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν. 

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 210 9211029. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου