Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Όταν παρατάς τις σπουδές σου .... γίνεσαι δισεκατομμυριούχος ;;;!!!!

Όποιος σπουδάσει θα πλουτίσει;
Όποιος δεν σπουδάσει θα μείνει για πάντα φτωχός; Μήπως παίζουν κι άλλοι παράγοντες; Όπως, ας πούμε, το όραμα και η αποφασιστικότητα; Η εξυπνάδα και η εργατικότητα; Μμμμ....
Για γνωρίστε καλύτερα τους παρακάτω κυρίους:

William Henry Gates III (1955 -): μαζί με τον Paul Allen, είναι συνιδρυτής της Microsoft Corporation, της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο. Ο Bill Gates, το πλουσιότερο πρόσωπο στον κόσμο, είναι ίσως από τα πιο γνωστά άτομα που εγκατέλειψαν τις σπουδές τους. Πήγε για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αλλά γρήγορα το παράτησε για να αφιερωθεί στην ανάπτυξη λογισμικού. Στα μέσα της δεκαετίας του '70, αυτός και ο Paul Allen δημιούργησαν το BASIC Altair για την Altair 8800, τον πρώτο εμπορικά επιτυχημένο υπολογιστή. Το 1975, γεννήθηκε η Microsoft. Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι. (Ο Bill & Melinda Gates Foundation προσφέρει σήμερα το 90 τοις εκατό του προϋπολογισμού του κόσμου για την προσπάθεια εξάλειψης της πολιομυελίτιδας.)

Joseph Lawrence Ellison (1944 -): συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle Corporation. Η εταιρία του ιδρύθηκε το 1977 με το ποσό των 2.000 δολαρίων και σήμερα ο εν λόγω κύριος είναι ο ένατος πιο πλούσιος στον κόσμο. Ως νέος, ο Ellison παράτησε τις σπουδές του και εργάστηκε για την Ampex Corporation, όπου ένα από τα έργα του ήταν μια βάση δεδομένων για τη CIA. Την ονόμασε Oracle, ένα όνομα που το ξαναχρησιμοποίησε χρόνια αργότερα για την εταιρεία που τον έκανε διάσημο.




Dhirajlal Hirachand Ambani (1932-2002): ήταν γιος δασκάλας και η από πολύ φτωχή οικογένεια. Όταν έγινε 16 ετών, ο Dhirubhai μετακόμισε στο Άντεν, όπου εργάστηκε σε βενζινάδικο και στη συνέχεια ως υπάλληλος σε μια εταιρεία πετρελαιοειδών. Επέστρεψε στην Ινδία στα 26, ξεκινώντας μια επιχείρηση με το πενιχρό κεφάλαιο των $ 375. Όταν πέθανε η εταιρεία του - Reliance Industries Ltd - είχε γίνει μια αυτοκρατορία!

 
 
Ο Steven Paul Jobs (1955 -) : Γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες από άγνωστο Αιγύπτιο-Άραβα πατέρα, υιοθετήθηκε αμέσως μετά τη γέννησή του. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, γράφτηκε στο Reed College, το οποίο και εγκατέλειψε μετά από ένα εξάμηνο.

Το 1976, ο 21 ετών Jobs και ο 26 ετών Steve Wozniak ίδρυσαν την Apple Computer Company στο γκαράζ της οικογένειας κάνοντας επανάσταση στη βιομηχανία προωθώντας στην κοινωνία τους οικιακούς υπολογιστές.Όταν το 1984, η Macintosh εισήχθη στην αγορά ο Jobs είχε σημαίνοντα ρόλο στην οικοδόμηση του Παγκόσμιου Ιστού, καθώς επίσης έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pixar Animation Studios.

Σήμερα, με το iPod, η Apple είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Παρεμπιπτόντως, ο Jobs εργάστηκε για αρκετά χρόνια, με μισθό $ 1. Μπήκε μάλιστα στον κατάλογο του βιβλίου Γκίνες ως «Χαμηλότερα αμειβόμενος Chief Executive Officer".


 
 
Michael Dell Saul (1965 -): μπήκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν με την πρόθεση να γίνει γιατρός. Όταν σπούδαζε εκεί, άρχισε μια εταιρεία υπολογιστών στον κοιτώνα του, ονομάζοντάς την PC’s Limited. Μέχρι τη στιγμή που έγινε 19, η εταιρεία του είχε τόση επιτυχία ώστε εγκατέλειδε το Πανεπιστήμιο. Το 1987, η PC’s Limited άλλαξε την επωνυμία της σε Dell Computer Corporation και μέχρι το 2003, είχε γίνει η πιο επικερδής κατασκευαστική προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο.



Ο Dell το 2005 ήταν 18ος στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου