Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΕΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
-197 οι υπηρεσίες στην περιφέρεια

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι 7  γενικές διευθύνσεις θα γίνουν 4, οι 4 διαχειριστικές αρχές 1, οι 200 αποκεντρωμένες υπηρεσίες του υπουργείου θα «κουμπώσουν» στις 7 κρατικές περιφέρειες και οι 17 εποπτευόμενοι οργανισμοί θα ενοποιηθούν σε 5, με στόχο ενιαίες δομές για την ασφάλιση, τις πληρωμές, την πιστοποίηση, τις έρευνες και την υποστήριξη του αγρότη.

ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ: ΥΠΕ.Κ.Α.-17 οι εποπτευόμενοι οργανισμοί του υπουργείου
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος υπάρχουν σήμερα 2 γενικοί γραμματείς, 3 ειδικές γραμματείες, 9 γενικές διευθύνσεις, 14 ειδικές και αυτόνομες υπηρεσίες και τουλάχιστον 47 εποπτευόμενοι οργανισμοί. Το... «hair cut» αναμένεται να φθάσει στο 50%, σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση υπηρεσιών στην κεντρική δομή για να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος, και στο 30% στους εποπτευόμενους οργανισμούς. Αλλοι θα καταργηθούν και άλλοι θα συγχωνευθούν για να φτάσει ο τελικός αριθμός στους 30 ενώ οι γενικές διευθύνσεις θα γίνουν 5.

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
-50% σε οργανισμούς και γραφεία του ΕΟΤ

4 γενικούς γραμματείς, 4 γενικές διευθύνσεις και 59 εποπτευόμενοι οργανισμοί δραστηριοποιούνται σήμερα στον χώρο του πολιτισμού και του τουρισμού, ενώ δεκάδες είναι τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το σχέδιο, «από την υπάρχουσα δομή θα μείνει η μισή». Ετσι οι εποπτευόμενοι οργανισμοί δεν θα ξεπερνούν τους 30 και οι γενικές διευθύνσεις τις δύο.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-100 οι εφορίες στο σύνολο της χώρας
Στο υπουργείο Οικονομικών το «μαχαίρι» θα πέσει στις ΔΟΥ, οι οποίες έχει ήδη αποφασιστεί να μειωθούν κατά 100. Προς αποκρατικοποίηση οδεύουν και ορισμένοι από τους 22 εποπτευόμενους οργανισμούς, καθώς στην «περιουσία» του υπουργείου Οικονομικών εντάσσονται και σημαντικές συμμετοχές του Δημοσίου σε επιχειρήσεις που έχουν πλέον ενταχθεί στο χρηματιστήριο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΑΜΥΝΑΣ-30% ο αριθμός των στρατοπέδων
Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα υπάρξουν νέο  οργανόγραμμα στο Πεντάγωνο και νέα διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο να καταργηθεί περίπου το 30% των στρατοπέδων. Μέχρι στιγμής, όμως, εξαιτίας των αντιδράσεων στρατιωτικών και βουλευτών, το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι το στρατόπεδο της Κορίνθου, δηλαδή της έδρας του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, Π. Μπεγλίτη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΥΤΣΑΣ: ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
-50% το μαχαίρι στα διπλωματικά πόστα

Το υπουργείο Εξωτερικών σήμερα διαθέτει 4 γενικούς γραμματείς, 1 ειδικό γραμματέα, 6 αυτόνομες υπηρεσίες και περισσότερες από... 300 πρεσβείες, προξενεία κ.λπ. Η άνωθεν εντολή προβλέπει τη μείωση των διπλωματικών πόστων στο μισό! «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε διασπορά εφάμιλλη των... ΗΠΑ» λένε χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΥΓΕΙΑΣ
2/3 του ΝΠΔΔ του υπουργείου θα μείνουν
Τεράστια είναι τα περιθώρια αναδιάρθρωσης που υπάρχουν στο υπουργείο Υγείας. Οι εποπτευόμενοι οργανισμοί ξεπερνούν τους 100, πολλοί από τους οποίους έχουν συναφή, αν όχι πανομοιότυπα «καθήκοντα». «Μαχαίρι» και στις μονάδες υγείας (νοσοκομεία κ.λπ.), καθώς αλλού η διασπορά τους (επαρχία) και αλλού η συγκέντρωσή τους (Αθήνα) καθιστά το σύστημα αναποτελεσματικό. Η κατεύθυνση θέλει από τα 100 ΝΠΔΔ που εποπτεύονται σήμερα από την οδό Αριστοτέλους να μένουν τα 2/3.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: ΥΠΟΔΟΜΩΝ
-30% στις αποδοχές των ΔΕΚΟ που εποπτεύει

Στο υπουργείο Υποδομών ανήκει ο κύριος όγκος των ΔΕΚΟ, όπου θα έχουν ανοίγματα αγορών και ιδιωτικοποιήσεις. Στον ΟΣΕ το κράτος κρατά την υποδομή και εκχωρεί τη λειτουργία, μοντέλο που δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί και στις αστικές μεταφορές. Η εξοικονόμηση πόρων θα έρθει από τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων καθώς και από την αύξηση στην τιμή των εισητηρίων.

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-16 τα Ταμεία από τα 23 που είναι σήμερα
Στο υπουργείο Εργασίας υπάρχουν σήμερα 3 γενικοί γραμματείς, 3 γενικές διευθύνσεις, 7 εποπτευόμενοι οργανισμοί και 23 ασφαλιστικά ταμεία.  Οι 7 εποπτευόμενοι οργανισμοί θα γίνουν 5 και τα ταμεία μάξιμουμ 7.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΠΕΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Μικρές αλλαγές, νέο σχέδιο

Από τις 6 γενικές γραμματείες, τις 3 ειδικές και τους 60 εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης θα μείνουν εν ζωή οι περισσότεροι, αλλά με βάση τη νέα επιχειρησιακή διάταξη που ετοιμάζει η νέα πολιτική ηγεσία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ, ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΥΠΑ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου