Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Με το μελάνι της σουπιάς

Το καινούριο βιβλίο της δικής μας Αναστασίας Ευσταθίου (δασκάλα στο επάγγελμα) κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία από τις 26 Νοεμβρίου σε εικονογράφηση Δημήτρη Γιώργου.

Το βιβλίο είχε αποσπάσει το 1ο Πανελλήνιο βραβείο ελεύθερου μυθιστορήματος για παιδιά το 2007 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Ένα βιβλίο όχι μόνο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους αναγνώστες

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:
Ο Ξαπλώστρας ο αστερίας ψιθυρίζει στο αστεράκι, το δραπέτη του ουρανού, τι συνέβη στον πλανήτη Γη, όταν ο ψαρόκοσμος αγανάκτησε πια με τα σκουπίδια των ανθρώπων στις θάλασσες και τα ποτάμια και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Το αστεράκι μαθαίνει από πρώτο χέρι για τη δράση του στρατηγού κάβουρα, της Παχουλένιας φάλαινας, της Μπουρμπουλήθρας Θαλάσσιους και τόσων άλλων ηρώων που τα κατορθώματά τους γράφτηκαν με το μελάνι της Πέπης της σουπιάς. Όμως μπερδεύεται όταν βλέπει το συγγραφέα της ιστορίας να αφήνει το μολύβι και να παίρνει ενεργά μέρος στη δράση.
Θα καταφέρει ο Ιπποκράτης να σώσει τον πλανήτη; Ποιοι θα τον βοηθήσουν; Και τι είναι αυτή η σημαία ΣΑΣ που κανένας από τους ισχυρούς της Γης δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει;

Αρ. σελίδων: 101
Τιμή: 12,60 € στο ίντερνετ

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου