Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι Θεατρικές παραστάσεις

των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου και Αντιρρίου για το Περιβάλλον και την Διατροφή



Μ
ε επιτυχία ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, οι πρώτες θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου και Αντιρρίου, με το 1ο ΔΣ Ναυπάκτου τμήμα ΣΤ’2 και το 1ο ΔΣ Δάφνης να κάνουν την αρχή, με τα έργα «Η Πέμπτη εποχή του Χρόνου» και «Ο κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί»  αντίστοιχα. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μικροί μαθητές από αρκετά Δημοτικά σχολεία και όχι μόνο παρακολούθησαν τις δύο πρώτες παραστάσεις και χειροκρότησαν την προσπάθεια των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών τους. Οι μικροί μαθητές των δύο σχολείων έστειλαν μηνύματα για το περιβάλλον, το δάσος και την αναδάσωση μέσα από θεατρικά έργα εμπνευσμένα από παραμύθια γνωστών συγγραφέων, τα οποία τροποποίησαν και έπαιξαν με τον δικό τους τρόπο. Το ΟΙΚΟ θέατρο αποτελείται από σειρά Θεατρικών παραστάσεων για μαθητές  Δημοτικών σχολείων, με Θεατρικά έργα που ανεβάζουν οι μαθητές με την σημαντική υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους και με θέματα για το Περιβάλλον και τη Διατροφή. Οι παραστάσεις θα υλοποιούνται στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα στη Ναύπακτο, έως και τις       13 Μαρτίου 2011.


Το πρόγραμμα των παραστάσεων που ακολουθούν για το 2011 έχει ως εξής:

16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011:
17.00   2ο Δ.Σ.  Ναυπάκτου ΣΤ’ 1   και   ΣΤ’ 2
23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2011: 17.00   3ο Δ.Σ.  Ναυπάκτου ΣΤ’ 1   και   ΣΤ’ 2
06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011: 17.00   1ο Δ.Σ.  Ναυπάκτου ΣΤ’ 2   και   Δ.Σ. Εκπαιδευτήρια Πάνου
13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011: 17.00   6ο Δ.Σ.  Ναυπάκτου           και   Δ.Σ.  Ξηροπηγάδου
20  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011: 17.00        Δ.Σ.  Αντιρρίου              και   7ο Δ.Σ. Ναυπάκτου Ε’
27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2011: 17.00   4ο Δ.Σ.  Ναυπάκτου           και   7ο Δ.Σ. Ναυπάκτου Δ’
& στις 13 ΜΑΡΤΙΟΥ  2011: 17.00   Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου

Καλούμε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, από όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων και όλες τις τάξεις της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου και όχι μόνο, να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των μικρών μαθητών, με την βεβαιότητα ότι έχουν να διδαχθούν πολλά από την «θεατρική» αθωότητα των παιδιών.              
Ευχαριστούμε την εταιρία ARLA FOODS SA, για την ευγενική χορηγία της δράσης < ΟΙΚΟθέατρο > αποδεικνύοντας την κοινωνική ευαισθησία της εταιρίας και των ανθρώπων της.
Στόχος μας  είναι η εμπλοκή και ευαισθητοποίηση των νεαρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική αλλά και διασκεδαστική ενέργεια με θέμα το Περιβάλλον και τη Διατροφή, μέσα από το θέατρο και τον πολιτισμό. Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη.
Ευγενική Χορηγία :    Πράσινο+Μπλε

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου