Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Οι καλύτερες άγνωστες πληροφορίες για τα οχτώ πιο γνωστά ζώα του κόσμου


Ο ελέφαντας είναι το μόνο ζώο στον πλανήτη που έχει 4 γόνατα, το μόνο ζώο που δεν μπορεί να πηδήσει, ο εγκέφαλος ζυγίζει περίπου 4-5 κιλά και κάθε νεογέννητο ελέφαντα ζυγίζει 100 κιλά κατά μέσο όρο. Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένας άγριος ελέφαντας περπατά γύρω στα 100km τη μέρα.



Όλοι ξέρουν ότι το γουρούνι έχει μεγάλη όρεξη, είναι ιδιαίτερα κοινωνικό ζώο, έξυπνο, οκνηρό και αρκετά συμπαθητικό. Η άγνωστη πληροφορία που πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ότι είναι ότι ο οργασμός των χοίρων μπορεί να διαρκέσει 30 λεπτά!!!!



Ο χαμαιλέοντας έχει διάφορους εχθρούς και ο μόνος του αμυντικός μηχανισμός είναι το καμουφλάζ. Η πληροφορία που γνωρίζουν λίγοι είναι ότι ο χαμαιλέοντας δεν αλλάζει χρώμα μόνο όταν κινδυνεύει, αλλά και ανάλογα με τη διάθεσή του. Δηλ. αλλάζει χρώμα και όταν είναι πεινασμένος ή λυπημένος...


Το δελφίνι όταν κοιμάται κρατάει το ένα του μάτι ανοιχτό και δραστήριο. Επίσης όταν θα πληγωθεί ζητά βοήθεια από τα άλλα δελφίνια της αγέλης, που το κρατάνε κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας για να διευκολυνθεί στην αναπνοή.


Η μπλε φάλαινα είναι το θηλαστικό με τον πιο αργό σφυγμό στη γη, αφού έχει μόνο 9 καρδιακούς παλμούς ανά λεπτό!!!


Οι αρουραίοι μασούν συνέχεια είτε τρώνε, είτε όχι. Και δε μασούν μόνο τρόφιμα! Αυτό το κάνουν για να επιβραδύνουν την αύξηση των κάτω δοντιών τους, που αν μεγαλώσουν πού θα βλάψουν το στόμα τους και θα τους σκοτώσουν. Είναι απλά ένας επιζών μηχανισμός.



Τρία είναι τα άγνωστα γεγονότα για τον σκορπιό. Δεν πεθαίνει ακόμα κι αν μείνει νηστικός για ένα ολόκληρο χρόνο!!! Το δέρμα του λάμπει όταν το χτυπάνε οι ακτίνες UV και τέλος μπορεί να επιζήσει ακόμα και αν τον τοποθετήσει κανείς στο ψυγείο για πάνω από 3 εβδομάδες!


Οι πιγκουίνοι, άκουσον άκουσον, δε χρειάζονται φρέσκο νερό. Τους αρκεί το θαλασσινό για να ξεδιψάσουν, αφού μέσα στο σώμα τους διαθέτουν μία ειδική μεμβράνη που το φιλτράρει και διαχωρίζει το αλάτι από το νερό!!!

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου