Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα «Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά»


Ολοκληρώθηκε, σήμερα, το πρόγραμμα «Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Ολυμπία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία. 

Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας φιλοξένησαν περισσότερα από 1.450 παιδιά, προερχόμενα από 25 σχολεία της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας. 

Μέσα από το οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα που είχε τη μορφή παιχνιδιού, τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού και μάλιστα στην Αρχαία Ολυμπία. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τρεις ομάδες αγωνισμάτων, τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις καθώς και τα άλματα, στα οποία οι μαθητές συμμετείχαν χωρισμένοι σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες.

Στο τέλος του προγράμματος απονεμήθηκαν μετάλλια στους μαθητές που διακρίθηκαν, ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Πηγή: THE BEST
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου