Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

20.734 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν

Πράσινο φως για την πρόσληψη 20.734 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012 έδωσε την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, ενώ άλλες 1.721 θέσεις εγκρίθηκαν για διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς.
 
Πρόκειται για την έγκριση διορισμού 16.220 αναπληρωτών και ωρομίσθιων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑ) και στα ... 
 
Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) με διάρκεια απασχόλησης που αντιστοιχεί σε 129.754 ανθρωπομήνες.  
 
Παράλληλα, άλλοι 4.500 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν μέσω συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και θα τοποθετηθούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στις ΣΜΕΑ, στα ΚΔΑΥ και στα μειονοτικά σχολεία. Για την εκκλησιαστική εκπαίδευση προορίζονται 14 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με διάρκεια απασχόλησης 10 μηνών.

Οπως ορίζεται στην εγκριτική απόφαση, η κατανομή των θέσεων κατά κλάδο, ειδικότητα και βαθμίδα εκπαίδευσης θα γίνει με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Με την ίδια απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 250 διδασκόντων στα ΑΕΙ με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για διάρκεια 2.250 ανθρωπομηνών, καθώς και 1.300 ατόμων που θα καταλάβουν θέσεις επιστημονικών συνεργατών, εργαστηριακών συνεργατών και εκπαιδευτικών ειδικών μαθημάτων στα ΤΕΙ ως ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για τις ανάγκες στις μουφτείες της Θράκης εγκρίθηκε ο διορισμός 100 ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας για χρονικό διάστημα 9 μηνών, ενώ με σύμβαση 10 μηνών θα απασχοληθούν 71 άτομα στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής για να καλύψουν άλλες ανάγκες από τις εκπαιδευτικές. Ειδικότερα,θα προσληφθούν 35 οδηγοί σχολικών αυτοκινήτων ΔΕ και 36 συνοδοί μαθητών ΔΕ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου