Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μελέτη για δίκτυο ποδηλατόδρομων στην Πάτρα

Ο Δήμος Πατρέων προγραμματίζει να φέρει σε δημόσια διαβούλευση άμεσα τη μελέτη για τη δημιουργία δικτύου υποδομής ποδηλάτου στην πόλη, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολο-κλήρωσης. Στόχος είναι η έναρξη υλοποίησης του έργου από το 2012 και η ολοκλήρωση του υπό μελέτη τμήματος μέχρι το τέλος του 2013.

Στόχος της μελέτης είναι η σύνδεση εσωτερικών περιοχών της πόλης με την παραλιακή ζώνη. Θεωρείται δεδομένο ότι αν αφαιρεθεί το θαλάσσιο μέτωπο από την Πάτρα, τότε η πόλη θα έχει χάσει το μισό της πλούτο. Μέχρι σήμερα η πόλη δεν συνδέθηκε επαρκώς με τον θαλάσσιο ορίζοντα. Οι προοπτικές τώρα φαίνεται να αλλάζουν, αφού άλλωστε στην παράλια ζώνη σχεδιάζονται οι σοβαρότερες περιβαλλοντικές αναπλάσεις και πολυχώροι αναψυχής και πολιτισμού (Λιμενική ζώνη, πολυδύναμοι χώροι «Λαδόπουλου», «Πειραϊκή – Πατραϊκή», Κάμπινγκ Αγυϊάς, κλπ). Ένας ποδηλάτης θέλει να καταλήγει σε ένα χώρο όμορφο και ελκυστικό που δεν είναι άλλος από αυτόν που τον συνδέει με το στοιχείο της θάλασσας. 

Επιλέχθηκαν, σύμφωνα με τη μελέτη, δεκατρείς κάθετες βασικές διαδρομές στον κύριο οδικό άξονα της πόλης -Κων/πόλεως – Μαιζώνος - σε ίσες περίπου αποστάσεις μεταξύ τους, αξιοποιώντας τους κατάλληλους για ποδήλατα οδικούς άξονες και καλύπτοντας όλες τις περιοχές από την έξω Αγυιά έως και το νέο Λιμάνι της Πάτρας.

Πηγή: Πράσινο+Μπλε.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου