Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση των σχολικών μονάδων για το δίκτυο AEC-NET


Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο του Οργανισμού ASEF (Asia-Europe Foundation/www.asef.org), λειτουργεί το δίκτυο των Εκπαιδευτικών της «Ευρωασιατικής Σχολικής Τάξης» (AEC-NET, Asia-Europe Classroom Net, http://www.aec.asef.org). 
Το συγκεκριμένο δίκτυο έχει ως στόχο να συμβάλει στην ουσιαστικότερη επικοινωνία μεταξύ μαθητών και καθηγητών από 45 χώρες της Ευρώπης και Ασίας, μέλη του ASEF (Asia-Europe Foundation), μέσω πολυπολιτισμικών, διαθεματικών σχεδίων δράσης (projects). Η χώρα μας συμμετέχει ενεργά από το Σεπτέμβριο του 2005.
 Οι δράσεις είναι ηλεκτρονικές συνεργασίες, διαρκούν συνήθως ένα έτος και δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον πολιτισμό τόσο των Ευρωπαϊκών όσο και των Ασιατικών χωρών. Για τη διεκπεραίωση των δράσεων και την επικοινωνία με τους ομόλογούς τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν τις Νέες Τεχνολογίες και να συμπράξουν ηλεκτρονικές κοινότητες. Οι έξι επικρατέστερες δράσεις βραβεύονται σε ετήσια βάση.
Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα φετινά σχέδια δράσης (projects) στο σύνδεσμο http://www.aec.asef.org/projects/current_projects.html.
Τυχόν συμμετοχή θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενταχθείτε στο εν λόγω δίκτυο, η εγγραφή του σχολείου γίνεται ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση:
·         http://www.aec.asef.org/
·         Μιχάλης Φειδάκης (mfeidakis@sch.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου