Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Νέο σύστημα για αποσπάσεις

Σε δύο από τρία έτη μειώνεται ο χρόνος παραμονής δασκάλων και καθηγητών στον πρώτο τόπο διορισμού. Διπλασιάζονται οι μονάδες μετάθεσης για όσους παραμείνουν προαιρετικά τρίτο ή τέταρτο χρόνο

Βελτιώσεις στο σύστημα των αποσπάσεων και των διορισμών δασκάλων και καθηγητών και διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή προανήγγειλε χθες η υπουργός Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα να γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τις υπόλοιπες κατηγορίες εκπαιδευτικών.

Οσον αφορά τους διορισμούς, η υπουργός είπε ότι προωθείται σχετική ρύθμιση για τη μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στον πρώτο τόπο διορισμού από τα 3 στα 2 έτη, όπως επανειλημμένα ζητούσαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Διευρύνονται επίσης τα κίνητρα για την προαιρετική παραμονή των εκπαιδευτικών για δύο επιπλέον έτη στις θέσεις τους, με τον διπλασιασμό του αριθμού των μονάδων μετάθεσης που εξασφαλίζει ο εκπαιδευτικός που παραμένει για τρίτο και τέταρτο χρόνο.
Στο πλαίσιο της παραπάνω ρύθμισης θα δοθεί και στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το σχολικό έτος 2010-'11 η δυνατότητα να υποβάλουν τώρα αίτηση μετάθεσης για το επόμενο σχολικό έτος (σ.σ.: θα εκδοθεί σχετική συμπληρωματική εγκύκλιος). Σχετικά με τις αποσπάσεις δήλωσε ότι θα καλέσει την ομάδα εργασίας να επανεξετάσει τυχόν αδικίες ως προς τη μοριοδότηση των επιμέρους κριτηρίων και όποιες δυσλειτουργίες του συστήματος διαπιστώθηκαν.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου