Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

διαγωνισμός γραπτού λόγου από τις Εκδόσεις Πατάκη


Α΄ κατηγορία: «Σύγχρονα προβλήματα της χώρας μας»

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, οικονομικές και άλλες. Τι έχετε καταλάβει εσείς από αυτά που συμβαίνουν; Έχει αλλάξει κάτι στη ζωή την προσωπική σας, της οικογένειάς σας, των γύρω σας; (Να αναφέρετε περιστατικά που συνέβησαν σε εσάς ή σε γνωστούς σας.) Τι λέει ο κόσμος για όλα αυτά; Ποια είναι η δική σας γνώμη; Ποια ευχή κάνετε για κάτι καλύτερο;


Β΄ κατηγορία: Ελεύθερο θέμα

Καλούμε εσάς, τους μαθητές κάθε ηλικίας, να γράψετε ένα πεζό ή ποιητικό κείμενο, επιλέγοντας εσείς το θέμα για το οποίο θέλετε να γράψετε. Σας ζητάμε να δημιουργήσετε ένα κείμενο προσωπικό, αυθόρμητο και ειλικρινές, εκφράζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες σας, αναφερόμενοι σε πραγματικά ή φανταστικά περιστατικά. Αφήστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας να εκφραστούν, τη φαντασία σας να δημιουργήσει.



Βραβεία του διαγωνισμού

Οι νικητές του διαγωνισμού, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα επιλέξουν να συμμετάσχουν, θα κερδίσουν:

1ο βραβείο: 1 φορητός υπολογιστής ή 1 μουσικό όργανο* αξίας 500 €
2ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 400 €
3ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 350 €
4ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 300 €
5ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 250 €

* Ο δικαιούχος του βραβείου θα επιλέξει ένα από τα δύο δώρα.

Επίσης, 35 συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα κερδίσουν με κλήρωση 2 βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη (συνολικής αξίας μέχρι 50 €).

Εκτός από τις ατομικές συμμετοχές, μπορούν, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και σχολεία με ομάδα πέντε ή περισσότερων μαθητών. Από τα σχολεία που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό, θα βραβευτούν τρεις συμμετοχές, λαμβάνοντας ως βραβείο βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για τα ειδικά βραβεία για σχολεία διαβάστε την ανακοίνωση με τους όρους του διαγωνισμού εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου