Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γεννήθηκε για να εκφράσει μια διαφορετική ματιά πάνω στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. 
 
Μακριά από συνδικαλιστικούς κομματικούς στρατούς μάς ενώνει ο κοινός προβληματισμός για το απαράδεκτα άδικο νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, που απαξιώνει τους συναδέλφους είτε των χαμηλότερων κλιμακίων είτε ακόμη και αυτών που πλησιάζουν στη δύση της καριέρας τους. 
 
Κινείται δίχως άλλο στη λογική του ‘’διαίρει και βασίλευε’’ μιας και δημιουργεί μέσα στις σχολικές μονάδες εκπαιδευτικούς ‘’πολλών ταχυτήτων’’. Όλους εμάς μας ενώνουν ξεκάθαρες αρχές πάνω στα θέματα της αξιολόγησης, της επαγγελματικής εξέλιξης, της ιατροφαρμακευτικής ασφάλειας, της νέας οπτικής στα ζητήματα της διοίκησης του Συλλόγου. Η κίνησή μας θα παλέψει για όλους τους εκπαιδευτικούς, δασκάλους, νηπιαγωγούς, καθηγητές ξένων γλωσσών, μουσικούς, γυμναστές μιας και θέλουμε  να τυγχάνουν ισότιμης αντιμετώπισης στους χώρους δουλειάς. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Έφτασε ο καιρός να αποκοπούμε από κόμματα και εξαρτήσεις και να δούμε καθαρά τα προβλήματα. 
 
Ζητάμε άρση των βαθμολογικών και μισθολογικών αδικιών, την επανεξέταση του πλαισίου αξιολόγησης, αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αξιοκρατία στην επαγγελματική εξέλιξη. Επίσης αγωνιζόμαστε για στήριξη στους πολύ νέους  συναδέλφους  που παλεύουν στα επαρχιακά σχολεία με μισθούς πείνας, νέες μορφές αντίδρασης, διαφάνεια στη διοίκηση του Συλλόγου μας, μείωση της εισφοράς στη Δ.Ο.Ε καθώς και αναλογικότητα στις κρατήσεις για το Σύλλογο. 
 
Οι άνθρωποι που αποτελούν το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο ζητούν τη στήριξη στο καινούριο, σε μια διαφορετική φωνή μακριά από την ξύλινη γλώσσα των ‘’ιερών αγελάδων’’ του συνδικαλισμού. Δώστε μας τη δύναμη να το πράξουμε, το χρωστάμε σε μας και στα παιδιά μας.
                          
Αγγελόπουλος Άγγελος
Αγγελόπουλος Νικόλαος
Αναστασόπουλος Αναστάσιος
Θεοχαρόπουλος Γεώργιος
Καλογερής Θεόδωρος
Μυλωνάς Σταύρος
 
 

2 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι, σας γράφω από τη μακρινή Καστοριά. Παρακολουθώ τακτικά το Blog "Στο τελευταίο θρανίο της Πάτρας",-έχω κι εγώ το δικό μου Blog, "Let's learn English"- και ειλικρινά σας συγχαίρω όχι μόνο για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε, αλλά και για τις προοδευτικές και δημοκρατικές απόψεις που πολλές φορές εκφράζετε μέσα από αυτό... Ωστόσο, αυτό που για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη σήμερα ήταν αυτή εδώ ακριβώς η ανάρτηση που αναφέρεται στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. Σάστισα για μια στιγμή, αμέσως χάρηκα... Ακριβώς την ίδια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ έχουμε ιδρύσει στο νομό μας εδώ και δυο χρόνια περίπου και πάμε θαυμάσια! Πιστεύω πως έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά σαν ΚΙΝΗΣΕΙΣ μέσα στο χώρο μας, και επομένως μπορούμε να επικοινωνούμε και να συνεργαζόμαστε σε πολλά θέματα. Μορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσα από το blog της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ http://anekinekp.blogspot.com/ ή το Blog του Συλλόγου http://sdknkastorias.blogspot.com/ Σας χαιρετώ και περιμένω γρήγορα νέα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ είσαι καλά. Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή