Ένας αριθμός στο πάτο του μπουκαλιού καθορίζει τη διατροφική αξία του
γάλακτος, το πόσες φορές έχει παστεριωθεί και τελικά πόσο υγιεινό
είναι.
Αν έχει τον αριθμό 3 ή αν λείπει ο αριθμός 3 - υπάρχουν οι αριθμοί
1,2, κενο,4,5, τότε το γάλα έχει λήξει 2 φόρες και έχει αναπαστεριωθεί.
Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην
καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να
ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;
Ο νόμος επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη
διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά
χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.
Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του.
Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που
φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές.
Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η
ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο
ίδιος αριθμός αναγράφεται
στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι
βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4
σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού.
Πηγή: Ζούγκλα
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου