Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο «Κενταυρούλης» περιμένει τους μικρούς του φίλους....

 Ο «Κενταυρούλης» προσκαλεί τους μικρούς του φίλους!
Μοιάζει με παραμύθι αλλά δεν είναι ...Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων) προσκαλεί τα παιδιά από 5 ως 12 ετών να παρακολουθήσουν το Παραμύθι της Κυριακής στις 30 Σεπτεμβρίου (ώρες 11:00 - 12:00 και 12:15-13:15).

Πρόκειται για το πρώτο παραμύθι της νέας σχολικής χρονιάς, με οικοδεσπότη τον Κενταυρούλη (το λογότυπο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων).

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν αλλά είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:  210 8217724 & 210 8217717,  η ιστοσελίδα: www.namuseum.gr και η διεύθυνση του ΕΑΜ,  Πατησίων 44, 10682.  

Η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί μύθους και παραμύθια αφιερωμένα στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, με αφορμή την περιοδική έκθεση με θέμα «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο, οι θησαυροί, Ο Μηχανισμός». Ο Γιάννης Ψειμάδας θα πλαισιώσει την αφήγηση με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τα τεχνολογικά επιτεύγματα της αρχαιότητας και να περιεργαστούν από κοντά αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και να μάθουν με ποιο τρόπο αυτός λειτουργούσε.  Τέλος, θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μέσα στο Μουσείο έργα σχετικά με το θέμα.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου