Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τίτλους τέλους «ρίχνουν» όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φορείς, προειδοποιώντας για επ' αόριστον επίσχεση.

 
Είσαι Έλληνας πολίτης και θέλεις να κάνεις, ας πούμε εξετάσεις αίματος; ΞΕΧΑΣΤΟ!
Εκτός του ότι είναι δύσκολο να βρεις γιατρό να σου τις γράψει, σου έχω νέα: ταχιά ταχιά απεργούν και όλοι οι ιδιωτικοί φορείς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.  Ανακοινώσαν σήμερα την απόφασή τους να προχωρήσουν σε από κοινού επίσχεση της παροχής των υπηρεσιών τους προς τον ΕΟΠΥΥ, από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Κλινικοί ιατροί, λοιπόν, εργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης- αποθεραπείας, ιδιωτικές κλινικές, επισημαίνουν ότι η κινητοποίηση θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.

Οι ταλαίπωροι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολόγιου. Στη συνέχεια δικαιούνται να απαιτήσουν τη σχετική δαπάνη από το ταμείο τους.

«Επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κάτω από το βάρος των δυσβάστακτων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς όλους ανεξαιρέτως τους παρόχους, καθώς, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές που αφορούν την φαρμακευτική δαπάνη και τις ιατρικές επισκέψεις μέχρι τον Ιούνιο του 2012, όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι υπηρεσιών υγείας είναι απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012 και παράλληλα μας οφείλονται δεδουλευμένες απαιτήσεις τουλάχιστον 36 μηνών, συγχρόνως δε εκκρεμεί η απόδοση του παρακρατηθέντος 10% των αμοιβών μας από τον Ιανουάριο του 2012. Το κράτος οδηγεί τις επιχειρήσεις μας σε οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και υποστηρίζουν ότι η… ώρα μηδέν έφτασε, δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρίες.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου