Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή Επιστολή για τις Εκλογές Αιρετών



Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη δίνη της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και σε ένα περιβάλλον συνεχούς υποβάθμισης της Παιδείας και των λειτουργών της διεξάγονται στις 7-11-2012 οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Σε αυτήν την κορυφαία θεσμική διαδικασία για τον Κλάδο μας θα είμαι πάλι παρών ως υποψήφιος Αιρετός για το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας. Η απόφασή μου αυτή πηγάζει από την ασφαλή πεποίθηση, πως στα δύσβατα μονοπάτια που έπονται, η εμπειρία από τους μακρόχρονους και πολύπλευρους αγώνες στο πλαίσιο του συνδικαλιστικού κινήματος, η γνώση μου για τα θέματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, καθώς και το όραμα για μια ουσιαστική και αποτελεσματική Παιδεία, που θα αποτελεί επένδυση της κοινωνίας μας, αποτελούν ισχυρά εχέγγυα, για να μπορώ να στηρίζω τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία.

Από τις διάφορες συνδικαλιστικές θέσεις, που υπηρέτησα με την εντολή σας τα προηγούμενα χρόνια, προσπάθησα να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας, στηριζόμενος στην αλήθεια, στην αντικειμενικότητα και στην υπευθυνότητα. Οι αλαζονικές συμπεριφορές, οι ανέξοδοι λαϊκισμοί, οι ξύλινοι λόγοι, οι γενικόλογες και αόριστες τοποθετήσεις, η στείρα αντιπαράθεση, η επιλεκτική στάση και ο μηδενισμός των πάντων ήταν μακριά από τη δική μου κουλτούρα και πρακτική. Αντίθετα, στάθηκα απέναντι σε οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες και σε φαινόμενα παραγοντισμού και πελατειακών σχέσεων. Αγωνίστηκα με γνώμονα τη νομιμότητα για ισονομία και αξιοκρατία. Πυξίδα μου αποτελούσαν οι αποφάσεις του Κλάδου και οι κανόνες δικαίου. Υπηρέτησα σταθερά και αταλάντευτα τη διαφάνεια στις αποφάσεις των Συμβουλίων και υπερασπίστηκα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων. 

Η σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, που έχει σφυρηλατηθεί ανάμεσά μας, μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο πλευρό όλων σας με την πεποίθηση, πως όλοι έχουμε δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε. Σας καλώ λοιπόν να πορευτούμε όλοι μαζί έχοντας κατά νου τα λόγια του Einstein: «ο κόσμος είναι επικίνδυνος όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα».
                                              Με εκτίμηση
                     Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου