Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ένας χρόνος στην οργανική - εξομοιώνεται το ωράριο των νηπιαγωγών με αυτό των δασκάλων

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  συναντήθηκε χτες30 Οκτώβρη 2012 με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Στην αρχή της  συνάντησης παραβρέθηκε προκειμένου να απαντήσει σε ζητήματα που υπήρχαν σε εκκρεμότητα, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
 
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από την πολιτική ηγεσία ήταν οι ακόλουθες:
 
Παραμονή στην οργανική θέση
 
            Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο, η οποία θα καταργεί την υποχρεωτική διετή  παραμονή στην οργανική θέση. Η ρύθμιση θα ισχύσει από τις φετινές μεταθέσεις.
 
Προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών
 
            Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα (εντός του Νοεμβρίου) θα «ξεκλειδώσουν» οι πίνακες και η προϋπηρεσία θα προσμετράται στο σύνολό της κανονικά για όλους.
 
Συγχωνεύσεις σχολείων
 
Δε θα υπάρξει νέος κύκλος συγχωνεύσεων σχολείων.
 
Ωράριο Νηπιαγωγών
 
Θα υπάρξει εντός των ημερών  νομοθετική ρύθμιση στην κατεύθυνση της προσαρμογής του στο ωράριο των δασκάλων και θα ισχύσει  από την επόμενη σχολική χρονιά. Θα συνυπολογιστεί το γεγονός ότι το ωράριο των νηπιαγωγών είναι συνεχές.
 
Εγκύκλιος για τα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία
 
            Η εγκύκλιος στόχευε να δώσει λύση σε ερωτήματα γονέων και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αναιρέσει το νόμο. Δεν υπήρχε ούτε υπάρχει η πρόθεση απαξίωσης ή συρρίκνωσης του Νηπιαγωγείου. Το θέμα έχει λήξει.
 
Ειδική  Αγωγή - Παράλληλη στήριξη
 
            Θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ, τις επόμενες ημέρες, 600 εκπαιδευτικοί για παράλληλη στήριξη.
 
Κενά στα σχολεία
 
            Έχει ζητηθεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επαναπροσδιορισμός των κενών στα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση τα κενά είναι μεγαλύτερα από τις πιστώσεις. Δεν υπάρχει δυνατότητα αύξησης του αριθμού των πιστώσεων. Η όποια λύση, δεν περιλαμβάνει σκέψεις αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
 
Οργανικότητα Νηπιαγωγείων
 
            Δεσμεύτηκε ότι θα δει θετικά το θέμα της αύξησης οργανικότητας των νηπιαγωγείων (πάνω από τα διθέσια). Το θέμα συνδέεται άμεσα, όμως, και με το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Επίδομα θέσης ευθύνης αναπληρωτών
 
            Δε δόθηκε κάποια συγκεκριμένη απάντηση, πέρα από μια γενικόλογη διατύπωση ότι το επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου.
 
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου