Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ένα ρομπότ στην τάξη μας!

 
Ο επτάχρονος Devon Carrow-Sperduti, από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, πάσχει από θανατηφόρες αλλεργίες και δεν είναι σε θέση ούτε να βγει από το σπίτι του, ούτε φυσικά να φοιτήσει στο σχολείο.  Μια μέρα στο σχολείο θα μπορούσε να τον σκοτώσει. Χάρη στην τεχνολογία όμως, ή πιο συγκεκριμένα στο ρομπότ VGO, είναι σε θέση να παρακολουθεί το σχολείο ουσιαστικά και να έρχεται σε επαφή με τους φίλους του!  Με την άνεσή του από το δικό του υπολογιστή

Ο Devon μπορεί μέσα από την κάμερα του ρομπότ του να παρακολουθήσει τα πάντα που συμβαίνουν μέσα στην τάξη. Το ρομπότ επίσης έχει μία οθόνη έτσι ώσε οι άλλοι μαθητές να μπορούν να βλέπουν τον Devon. Εάν ο μικρός γνωρίζει την ερώτηση που υποβάλλεται στην τάξη, τότε μπορεί να αναβοσβήσει ένα φως πάνω στο ρομπότ για να δείξει ότι ξέρει την απάντηση. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, μπορεί ακόμη και να παίξει με τους συμμαθητές του στο προαύλιο του σχολείου. Για τα παιδιά, το ρομπότ είναι μια εικόνα του Devon.


Το ρομπότ VGO, το οποίο κοστίζει περίπου £ 3.000, μπορεί να μετακινείται μεταξύ των τάξεων, αφού διαθέτει τροχοφόρα βάση. Είναι ασαφές ακόμα το πώς αισθάνονται οι συμμαθητές του Ντέβον για ένα ρομπότ που κάθεται ανάμεσά τους, αλλά η μαμά του είναι σαφώς ενθουσιασμένη. "Το VGO είναι βασικά μια εικόνα του γιου μου" λέει. "Ο Ντέβον κάνει ακριβώς τις ίδιες σχολικές εργασίες όπως και κάθε άλλο παιδί. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν βρίσκεται μέσα στην τάξη."  

Το ρομπότ της VGO μπορεί να είναι βέβαια η λύση και για τις διεθνείς επιχειρήσεις. Δεν είναι πλέον απαραίτητο τα στελέχη των επιχειρήσεων να κάνουν μακριά και ακριβά ταξίδια για να παραστούν σε μία συνεδρίαση ή συνέδριο. Η VGO τους δίνει τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα στο χώρο που θέλουν χωρίς να είναι εκεί και να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους και το περιβάλλον!


 
Πηγή:  techeblog.com
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου