Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε στη συνοδήγηση ή αλλιώς συνεπιβατισμός ή Carpooling, οέο;

 
Αγαπημένοι μου αναγνώστες, θα με ρωτήσετε κάποιοι ίσως "Τι είναι, βρε παιδί μου, η συνοδήγηση ή συνεπιβατισμός ή carpooling;". Ε, λοιπόν, μάθετε ότι είναι το να μοιραζόμαστε τη διαδρομή και τα έξοδα της βενζίνης του αυτοκινήτου με άλλα άτομα, που έχουν κοινό προορισμό. Στο εξωτερικό έχει πολύ μεγάλη εφαρμογή. Ίσως ήρθε ο καιρός, λόγω οικονομικής χρήσης και όχι μόνο, να χρησιμοποιήσουμε τον συνεπιβατισμό και στην Ελλάδα. 

Και τα οικονομικά οφέλη δεν είναι τα μοναδικά. Είναι και περιβαλλοντικά, αφού με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξοικονομηθούν 500 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης και να διασωθούν 1 εκατομμύριο τόνοι βλαβερών εκπομπών αερίων.

Τώρα, για να κάνει κανείς συνεπιβατισμό στην Ελλάδα μπορεί να επισκεφθεί τρεις ιστοσελίδες:
Και στις τρεις ιστοσελίδες τα μέλη που εγγράφονται δωρεάν παροτρύνονται να φτιάχνουν προφίλ να δίνουν κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό τους όπως όνομα, επάγγελμα, τηλέφωνο για να ενισχύεται το θέμα της ασφάλειας. Ο επισκέπτης των ιστοσελίδων μπορεί να βρει το δρομολόγιο που τον ενδιαφέρει, να έρθει σε επαφή με τον οδηγό και να πραγματοποιήσει το ταξίδι του με την άνεση του αυτοκινήτου. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου