Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η ιστορία για τους λάτρεις της μουσικής

Οι έφηβοι αγανακτούν με την ιστορία, γιατί μπορεί να είναι βαρετή, επαναλαμβανόμενη και δύσκολο να κατανοηθεί. Οι ενήλικες ισχυρίζονται ότι αντιπαθούν την ποπ μουσική για τους ίδιους λόγους. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ένας καθηγητής ιστορίας συνδυάζει αυτά τα δύο πράγματα μαζί; Μα επιτυχία στο YouTube, φυσικά!

Αγαπημένοι μου αναγνώστες, σήμερα θα σας παρουσιάσω την πρωτότυπη δουλειά δύο εκπαιδευτικών από τη Χονολουλού! Πρόκειται για δύο εκπαιδευτικούς την Amy Burvall και τον Herb Mahelona, που βρήκαν έναν δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο να διδάσκουν ιστορία στους μαθητές τους: κάνουν μουσικές παρωδίες γνωστών τραγουδιών αλλάζοντας τους στίχους ώστε να έχουν διδακτικό αλλά και διασκεδαστικό περιεχόμενο. 

Η Amy είναι καθηγήτρια Ανθρωπιστικών σπουδών και γνώστης της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Ο Herb υπήρξε εκπαιδευτικός στην τάξη για είκοσι χρόνια. Είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής, μουσικός, σχεδιαστής ιστοσελίδων, και σκηνοθέτης. Mε τις γνώσεις που διαθέτουν και οι δύο φτιάχνουν όχι μόνο τα ιστορικά τους τραγούδια, αλλά γυρνάνε και βίντεο που τα παρουσιάζουν στο κανάλι τους στο youtube.

 Έχουν ανεβάσει στο κανάλι τους περίπου 50 μουσικά βίντεο με ιστορικά θέματα τα οποία έχουν φορτωθεί πάνω από 3,5 εκατομμύρια φορές μέχρι τώρα. Τα βίντεο είναι εκπαιδευτικά και  συναρπαστικά και λειτουργούν ως περίληψη του ιστορικού κεφαλαίου. Η μαθησιακή διαδικασία γίνεται μια πολύτιμη εμπειρία, όταν συνδυάζει το πάθος  για την ιστορία και τη μουσική.

Τώρα θα μου πείτε, είναι δυνατόν τελικά το παιδί να μάθει ιστορία μέσα από ένα ποπ τραγούδι; Όχι, βέβαια. Και δεν είναι αυτός ο πραγματικός στόχος των δύο καθηγητών. Είναι περισσότερο επιφανεικός.  "Δεν είναι η αποστολή μας να αλλάξουμε τον κόσμο ή τις τάξεις μας», λέει η Burvall, "εμείς κάνουμε τα βίντεο για την προσωπική ευχαρίστηση, ως δημιουργική διέξοδο και απλά σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμα για μερικούς μαθητές και καθηγητές . Όπως αποδείχθηκε, ότι ήταν."


Δείτε εδώ το βίντεό τους για τη Μακεδονία

Herb Mahelona, που έχουν βρει έναν καταπληκτικό τρόπο να διδάσκουν ιστορία στους μαθητές τους: κάνουν μουσικές παρωδίες γνωστών τραγουδιών αλλάζοντας τους στίχους ώστε να έχουν διδακτικό αλλά και διασκεδαστικό περιεχόμενο. Επιπλέον γυρνάνε μόνοι τους και βίντεο κλιπ με πενιχρά οφθαλμοφανώς μέσα και αποτέλεσμα χιουμοριστικό. Δεν είναι πάντα πετυχημένες οι επιλογές τους, αλλά εν προκειμένω ισχύει απολύτως ότι ο σ Πηγή: www.lifo.gr
Χονολουλού υπάρχουν δύο δάσκαλοι ιστορίας, η Amy Burvall και ο Herb Mahelona, που έχουν βρει έναν καταπληκτικό τρόπο να διδάσκουν ιστορία στους μαθητές τους: κάνουν μουσικές παρωδίες γνωστών τραγουδιών αλλάζοντας τους στίχους ώστε να έχουν διδακτικό αλλά και διασκεδαστικό περιεχόμενο. Επιπλέον γυρνάνε μόνοι τους και βίντεο κλιπ με πενιχρά οφθαλμοφανώς μέσα και αποτέλεσμα χιουμοριστικό. Δεν είναι πάντα πετυχημένες οι επιλογές τους, αλλά εν προκειμένω ισχύει απολύτως ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Διάλεξα και σας δείχνω τα βίντεο που έχουν σχέση με την ελληνική ιστορία και μυθολογία και σας προκαλώ ειλικρινά να τα ακούσετε και να δοκιμάσετε να ΜΗΝ σας κολλήσουν οι στίχοι, π.χ. στη διασκευή του Creep (I'm from Crete) ή στο Sharona (Macedonia). Πηγή: www.lifo.gr
στην μακρινή Χονολουλού υπάρχουν δύο δάσκαλοι ιστορίας, η Amy Burvall και ο Herb Mahelona, που έχουν βρει έναν καταπληκτικό τρόπο να διδάσκουν ιστορία στους μαθητές τους: κάνουν μουσικές παρωδίες γνωστών τραγουδιών αλλάζοντας τους στίχους ώστε να έχουν διδακτικό αλλά και διασκεδαστικό περιεχόμενο. Επιπλέον γυρνάνε μόνοι τους και βίντεο κλιπ με πενιχρά οφθαλμοφανώς μέσα και αποτέλεσμα χιουμοριστικό. Δεν είναι πάντα πετυχημένες οι επιλογές τους, αλλά εν προκειμένω ισχύει απολύτως ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Διάλεξα και σας δείχνω τα βίντεο που έχουν σχέση με την ελληνική ιστορία και μυθολογία και σας προκαλώ ειλικρινά να τα ακούσετε και να δοκιμάσετε να ΜΗΝ σας κολλήσουν οι στίχοι, π.χ. στη διασκευή του Creep (I'm from Crete) ή στο Sharona (Macedonia). Πηγή: www.lifo.gr






Για τους Έλληνες φιλοσόφους



Για τον Τρωικό πόλεμο




Δείτε παρακάτω την παρουσίασή τους

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου