Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του


Ο χορός είναι όπως η ζωή μας. Ποτέ δεν μπορείς να διορθώσεις το λάθος σου. 
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το επόμενο βήμα σωστά.
 
Πάνω από 3.500 κόσμος στο κατάμεστο γήπεδο του Απόλλωνα  χειροκροτούσαν για περισσότερο από μια ώρα τους 800 (οχτακόσιους) και πλέον  χορευτές-τριες, μικρούς και μεγάλους μέλη του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πάτρας, που παρουσίαζαν μέρος της δουλειάς τους μέσα από την διαδικασία επαφής – εκμάθησης – διδασκαλίας – παρουσίασης του λαϊκού μας χορού στις σύγχρονες συνθήκες ζωής.


Το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα στην Περιβόλα   έδωσε την ευκαιρία να παρουσιασθεί όλο το έμψυχο υλικό. 
 
Οι γονείς θαύμασαν τα παιδιά τους, οι παππούδες και γιαγιάδες  τα εγγόνια τους, αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι τα παιδιά και τα εγγόνια θαύμασαν τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. 


Το κάθε τμήμα, κάθε ηλικία  με την δική της χάρη, την δική της ζωντάνια, την δική της ξεχωριστή ανεπανάληπτη χορευτική σημειολογία. 

Κι΄ όλα αυτά χάρη στο μεράκι, την αγάπη, τον αλτρουισμό των δασκάλων, των στελεχών και των μελών του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πάτρας που με γνώμονα τις αξίες και τις αρχές της ερασιτεχνικής δημιουργίας πορεύονται στον δύσκολο δρόμο του λαϊκού μας χορού. 


Ένας δρόμος δύσβατος γεμάτος συγκρούσεις και συνεχείς απογοητεύσεις από τους ιθύνοντες και τις εξουσίες. Όμως γεμάτος υπέροχα συναισθήματα από τους απλούς ανθρώπους που μας αγκαλιάζουν,  που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, που μας δίνουν κουράγιο με το ζεστό, ειλικρινές χειροκρότημά τους. 

Δεν ψάχνουμε για πελάτες ούτε για καταναλωτές. Ψάχνουμε για δημιουργούς που θα αφήσουν τα κορμιά να στοχαστούν και να μιλήσουν.    

Δεν έχουμε να δώσουμε συγχώρεση σε κανένα, ούτε να καταλογίσουμε κάτι σε κάποιον, αλλά στο δύσκολο δρόμο που ακολουθούμε όσοι δεν είναι μαζί μας θα είναι απέναντι σε όλους εμάς. 


Ο χορός είναι όπως η ζωή μας. Ποτέ δεν μπορείς να διορθώσεις το λάθος σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το επόμενο βήμα σωστά.   

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Υπεύθυνος Χορευτικού Δήμου Πάτρας.

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ
  
   
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου