Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη στην κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά «Οι Σημαντικότερες Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων»

Η Γ΄ τάξη του 60 Δημοτικού Σχολείου Πάτρας επισκέφθηκε την  σπάνια και αξιόλογη κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά «Οι Σημαντικότερες  Εφευρέσεις  των Αρχαίων Ελλήνων», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αιγίου. Στόχος της έκθεσης είναι να δοθεί στους μαθητές  η  ευκαιρία για μια βιωματική και διαδραστική προσέγγιση της αρχαιότητας και της ιστορίας της. Μέσα από αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων  της περιόδου που ξεκινά από το  2000 π.Χ. και φτάνει μέχρι και  το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, οι μαθητές κατανόησαν την αρχαιότητα, τους μηχανισμούς και τις επινοήσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος.  

 

Η έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας περιλαμβάνει 300 περίπου λειτουργικά ομοιώματα εξαιρετικών εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος κατασκευασμένα από τον Κώστα Κοτσανά κατόπιν 22χρονης έρευνας και μελέτης του ίδιου. Πρόκειται για την εγκυρότερη και την πληρέστερη έκθεση του είδους της παγκοσμίως. Όλα τα εκθέματα και το υποστηρικτικό τους υλικό έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο χωρίς καμιά επιχορήγηση από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και εκτίθενται μόνιμα στο ομώνυμο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και στο Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών που λειτουργούν στο Κατάκολο υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου.
Τηλ. 698-3239032  e-mail: kkotsanas@hotmail.com.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου