Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τι θα λέγατε να είχατε μια δωρεάν μικρή βιβλιοθήκη στην αυλή του σπιτιού σας;

Την πραγματικά δημιουργική ιδέα της Δωρεάν Μικρής Βιβλιοθήκης τη σκέφτηκαν ο Todd Bol και ο Rick Brooks το 2009 και το επιχείρημα ξεκίνησε σαν ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που σκοπό είχε την προώθηση των γνώσεων και την επικοινωνία των κατοίκων μιας γειτονιάς. 


Έπρεπε λοιπόν, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να κατασκευάσει μια χαριτωμένη μικρή βιβλιοθήκη και με το σύνθημα "πάρε ένα βιβλίο, άφησε ένα άλλο" να ανταλλάσει βιβλία με οποινδήποτε ενδιαφέρεται. Το εγχείρημα υποστηρίζεται από την ιστοσελίδα της Μικρής Βιβλιοθήκης όπου μπορεί κανείς να βρει σχέδια για να κατασκευάσει το ράφι του ή και να αγοράσει ένα έτοιμο. 

 
Τι κάνει την ιδέα τόσο ξεχωριστή; Η ιστοσελίδα τους αναφέρει:. "οι Δωρεάν μικρές βιβλιοθήκες έχουν μια μοναδική, προσωπική επαφή και υπάρχει η αντίληψη ότι οι πραγματικοί άνθρωποι μοιράζονται τα αγαπημένα τους βιβλία με την κοινότητά τους Αυτά δεν είναι μόνο κάποια παλιά βιβλία, αλλά μια προσεκτικά επιμελημένη συλλογή και η Βιβλιοθήκη η  ίδια είναι ένα κομμάτι τέχνης της ίδιας της γειτονιάς! "


Το 2011, υπήρχαν μόλις 100 βιβλιοθήκες ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 6.000 από αυτές, σε όλο τον κόσμο. "Με αυτόν τον ρυθμό, θα υπάρχουν 25.000 βιβλιοθήκες μέχρι το τέλος του έτους», λέει ο Bol.












Πηγή: mymodernmet.com
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου