Τώρα το Πάσχα που θα ζυμώνετε τα κουλουράκια βάλτε και το μικρό σας να ζυμώσει. Η συνταγή είναι γνωστή. Δύο μέρη αλεύρι, ένα μέρος αλάτι και όσο κρύο νερό πάρει για να γίνει μια καλή ζύμη. Πλάθει ότι θέλει και το ψήνετε στο φούρνο μαζί με τα πασχαλινά κουλουράκια. Το συγκεκριμένο μενταγιόν, πλάθεται πολύ εύκολα, πιέζει το δάχτυλό του επάνω για να μείνει το αποτύπωμα, του κάνει μια τρύπα βάζοντας οδοντογλυφίδα και όταν ψηθεί (μαζί με την οδοντογλυφίδα για να μην κλείσει η τρύπα) ψεκάζετε με μεταλλική μπογιά.
Προσοχή: επειδή είναι λεπτό, θα χρειαστεί λίγη ώρα ψήσιμο.
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ
Προσοχή: επειδή είναι λεπτό, θα χρειαστεί λίγη ώρα ψήσιμο.
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου