Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

1 στους 4 Αμερικανούς πιστεύει ότι ο Ήλιος κινείται γύρω από τη Γη!

Θυμάστε εκείνο το βιβλίο "γυναίκες από την Αφροδίτη, άνδρες από τον Άρη"; Ε λοιπόν ακόμη και αν τα δυο φύλα είναι από τον ίδιο πλανήτη, σίγουρα οι Αμερικανοί είναι από... άλλο πλανήτη.

Μια μεγάλη έρευνα που το αμερικανικό National Science Foundation κάνει κάθε δυο χρόνια και αφορά στην επιστημονική κατάρτιση των Αμερικανών αποκάλυψε τα εξής καταπληκτικά:

α. Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς (ποσοστό 26%) πιστεύει ότι ο Ήλιος κινείται γύρω από τη Γη.

Σχόλιο: Tι κι αν πάλεψε με θεούς, δαίμονες και αντιλήψεις ο Κοπέρνικος πριν από μισή χιλιετία για να αποδείξει το ηλιοκεντρικόν του συστήματος μας...

β. Ένας στους δυο Αμερικανούς (ποσοστό 48% !) πιστεύει ότι οι άνθρωποι όπως είμαστε σήμερα (το είδος Homo Sapiens), δεν προκύψαμε από την εξέλιξη άλλων ειδών και πρώιμων ειδών ανθρώπου αλλά υπάρχει στη Γη ως έχει ανέκαθεν, από την αρχή της ιστορίας του πλανήτη μας!



Σχόλιο: Ματαιότης, ματαιοτήτων, τα πάντα που έκανες ματαιότητα αγαπητέ Δαρβίνο
Ωστόσο, ένα εκπληκτικό ποσοστό που αγγίζει το 90% πιστεύουν ότι η επιστήμη είναι "για το καλό της ανθρωπότητας" και βοηθά τους ανθρώπους "να λύνουν σοβαρά και μεγάλα προβλήματα".

Τέσσερις στους πέντε (80%) ενδιαφέρεται για τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις (μάλλον δεν ενδιαφέρεται για τις παλιές και έτσι αγνοεί κάποιες βασικές ανακαλύψεις, δεν εξηγείται αλλιώς).

Όταν όμως μπαίνει και το χρήμα στη μέση... μόνον 1 στους 3 ερωτηθέντες πιστεύει ότι πρέπει να επενδυθούν περισσότερα κονδύλια στην επιστημονική έρευνα. 

Πηγή: http://www.news.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου