Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μια πατρινή συμμετοχή στους 5 φιναλίστ του Παγκόσμιου Διαγωνισμού SXSW στο Τέξας!





Την ώρα που στην Ελλάδα η κρίση όλο και βαθαίνει, στο εξωτερικό τα ξενιτεμένα μας παιδιά προχωρούν μπροστά και ξεχωρίζουν. Μια ελληνική συμμετοχή ανάμεσα στους 5 φιναλίστ του Παγκόσμιου Διαγωνισμού SXSW στο Τέξας! Λέγεται Voice Booth είναι δημιούργημα της πατρινής product designer Διονυσίας Μυλωνάκη και μπορείτε να την στηρίξετε για το βραβείο του κοινού ΕΔΩ.


  Το South by Southwest Music Conference and Festival(SXSW) 2014 πραγματοποιείται στο Austin του Texas το Μάρτιο και κορυφώνεται με την απονομή των βραβείων του διαγωνιστικού μέρους στις 11/3/2014. Το  SXSW διακτινίζεται σε τρία επίπεδα, μουσική, ταινίες και διαδραστικές τεχνολογίες και συγκεντρώνει πάνω από 32.000 συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο κάθε χρόνο.

Εφέτος ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 15 κατηγόριες: τέχνη, εργασία, ταινίες, μουσική, προσωπικά πρότζεκτ, Social Media κλπ. Σε κάθε κατηγορία κατάφεραν να φτάσουν 5 φιναλίστ που διαγωνίζονται για το τελικό βραβείο. Η νικητήρια συμμετοχή σε κάθε μία από τις 15 κατηγορίες θα αποκαλυφθεί κατά την 17η ετήσια τελετή SXSW Interactive  Awards την Τρίτη 11 Μαρτίου στο Hilton Austin.



Στην κατηγορία Personal κατάφερε να φτάσει στους 5 φιναλίστ και μια δική μας συμμετοχή! Πρόκειται για το πρότζεκτ Voice Booth της 24χρονης Πατρινής Διονυσίας Μυλωνάκη, product designer με μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου.
Το Voice Booth λοιπόν, είναι ένα εργαλείο ελληνικής έμπνευσης, που ασκεί ελεγχόμενη οπτική ανατροφοδότηση στο πώς ακούγεται η ανθρώπινη φωνή, την αξιολογεί σύμφωνα με κοινωνικούς κανόνες και διδάσκει το υποκείμενο να παράγει την καλύτερη δυνατή χροιά όταν πρέπει να παραδώσει μια πληροφορία, ώστε να πείσει το συνομιλιτή του.


Όμως εκτός από τα βραβεία της επιτροπής στο συγκεκριμένο διαγωνισμό υπάρχει και βραβείο κοινού. Βέβαια υπάρχουν ήδη 75 φιναλίστ σε όλες τις κατηγορίες και το βραβείο του κοινού ένα. Καταλαβαίνετε ότι είναι αρκετά δύσκολο να το αποσπάσει κανείς, τη στιγμή που στο διαγωνισμό συμμετέχουν άτομα και ομάδες με χορηγούς και εταιρείες (βλ. Google, Nokia), αλλά θα ήταν μια καλή προσπάθεια να στηρίξουμε την ελληνική συμμετοχή ψηφίζοντας τη Διονυσία στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.surveymonkey.com/s/SX14PeoplesChoice


Απλώς βρίσκετε και τσεκάρετε το κυκλάκι του Voice Booth και μετά πατάτε Cast Ballot.

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου