Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

To Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πάτρας διαγωνίζεται για την καλύτερη εικονική επιχείρηση


Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πάτρας παρουσίασαν στην έκθεση – διαγωνισμό που έγινε στο εμπορικό κέντρο The Mall στην Αθήνα, την οργάνωση, τη δομή, και τα προϊόντα της εικονικής επιχείρησης τους “Bio-cake”. Πρόκειται για ένα οικολογικό ‘ζαχαροπλαστείο’, όπως το αποκαλούν τα παιδιά, με το οποίο παράγουν μικρά γλυκίσματα και πιο συγκεκριμένα κέικ φτιαγμένα ΜΟΝΟ από βιολογικά προϊόντα.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου θαύμασαν την άψογη διακόσμηση, τον τρόπο που παρουσίασαν και προωθούσαν το προϊόν τους, την άριστη κατάρτιση για τη λειτουργία της επιχείρησης και το επιχειρηματικό πνεύμα τους.

Η κριτική επιτροπή, που πολλές φορές επισκέφτηκε τον εκθεσιακό χώρο τους, έθεσε ερωτήματα προκειμένου να τους αξιολογήσει. ‘Όλοι τους ήταν σε θέση να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: τρόπος εξεύρεσης αρχικών κεφαλαίων, επιλογής του συγκεκριμένου προϊόντος, υπολογισμός κόστους ανά μονάδα προϊόντος, τρόπους προώθησης και διαφήμισης, μελλοντικά σχέδια, κλπ.



Η εμφάνιση της ομάδας ήταν απόλυτα προσαρμοσμένη σε εικόνα σοβαρής επιχείρησης με ικανά υψηλόβαθμα στελέχη.

Περιμένοντας τα αποτελέσματα της βαθμολογίας τους, θα ολοκληρώσουν το Business Plan και θα το καταθέσουν προσδοκώντας μια καλή κατάταξη στην βαθμολογία.

Τη δομή της εικονικής επιχείρησης των μαθητών καθώς και τη λειτουργία της, τα προϊόντα της, τη διαφημιστική της καμπάνια, τις τιμές της και το δίκτυο διανομής της μπορείτε να τα πληροφορηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της “Bio-cake”.



Οι καθηγητές που στηρίζουν τους μαθητές σε αυτήν την ωραία πρασπάθεια είναι:
Λεούση Αφροδίτη, καθηγήτρια οικονομολόγος, υπεύθυνη του προγράμματος
Καννά Ελένη και Κυριακουλόπουλος Ευάγγελος, σύμβουλοι και υποστηρικτές της δράσης

Χορηγοί του προγράμματος είναι οι:
L28, Achaia Clauss, Επιμελητήριο Αχαΐας, Σιντλερ- Σταματόπουλος ΑΕ, Καθαριστήρια Stegno plus, Locale

Συγχαρητήρια σε όλους γι' αυτήν την ωραία προσπάθεια και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 
 Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου