Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η πρόκληση των 4 λίτρων

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού και το GreenSchoolBali's Middle School ασχολούμενο με τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα προχώρησε στην "Πρόκληση των 4 λίτρων".

 Κατά την πρόκληση αυτή οι δάσκαλοι ζητούν από τους μαθητές να μεταφέρουν μαζί τους όπου κι αν πάνε ένα μπιτόνι 4 λίτρων με νερό. Τα παιδιά γεμίζουν το μπιτόνι τους κάθε μέρα και όσες φορές χρειαστεί από την ίδια πηγή, που βρίσκεται στο χώρο του σχολείου και βγάζει φυσικό μεταλλικό νερό, και το χρησιμοποιούν για πόση και πλύσιμο. Και φυσικά το κουβαλούν μαζί τους ΠΑΝΤΟΥ.




  
Αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα για τα παιδιά, ώστε να κατανοήσουν την πολύτιμη αξία του νερού, που πολλοί από εμάς στον ανεπτυγμένο κόσμο το έχουμε ως δεδομένο, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. 







Το Πράσινο Σχολείο στο Μπαλί της Ινδονησίας δίνει στους μαθητές του μια σχετική , ολιστική και πράσινη εκπαίδευση σε ένα από τα πιο καταπληκτικά περιβάλλοντα στον πλανήτη. Διαθέτει τάξεις από μπαμπού, καθηγητές από όλο τον κόσμο, και σε πολλές περιπτώσεις οι οικογένειες των μαθητών έχουν έρθει στο Μπαλί μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους το συγκεκριμένο σχολείο που προσφέρει οικολογική και πρακτική προσέγγιση.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου