Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΔΟΕ ΔΟΕ είσαι εδώ;

Γράφει η  Αναστασία Καλαφάτη

Αγαπητή ΔΟΕ, Διαβάζω στην τελευταία ανακοίνωση της ομοσπονδιας:
«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άδικη και πέρα από κάθε λογική κοινή υπουργική απόφαση Κ.Υ.Α. 2/24529/0022 (ΦΕΚ 928/Β-14-4-2014),  την οποία συνυπογράφουν ο Υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
 Με την απόφαση αυτή αφαιρείται από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, η δυνατότητα αναγνώρισης των τίτλων αυτών για τη μισθολογική τους εξέλιξη κάτι που δικαιούνταν σύμφωνα με  παλαιότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.
Η νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία   " ...Επιπλέον, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών..." , είναι εξαιρετικά δυσμενής για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις στην Ειδική Αγωγή, δεν προσλαμβάνονται με τυπικό προσόν διορισμού κάποιον μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την άμεση ανάκληση της παραπάνω ρύθμισης και την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας σε αυτήν την κατεύθυνση».
Ως αναπληρώτρια αισθάνομαι περήφανη και ασφαλής, αφού εκφράζεις έντονη διαμαρτυρία και ζητάς ανάκληση της απόφασης. Για πολλοστή φορά το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει πως αντιμετωπίζει τους αναπληρωτές ως εκπαιδευτικούς β’ κατηγορίας, προωθώντας την ήδη υφιστάμενη διαίρεση του κλάδου και μη επιτρέποντάς τους να αναγνωρίσουν μισθολογικά  τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους τους. Σε μια χρονική συγκυρία στην οποία η αξιολόγηση ευαγγελίζεται την επικράτηση των «άξιων» και «ικανών», το Υπουργείο αρνείται στην ουσία να αναγνωρίσει τα προσόντα των εκπαιδευτικών του που το ίδιο απαιτεί, χωρίς κανένα επιχειρημα ως συνήθως.

 
Και εσύ Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας τι κάνεις γι’ αυτό; Αποδοκιμάζεις έντονα. Δεν εκπλήσσομαι γιατί δεν είναι η πρώτη φορά.
Αποδοκίμασες έντονα το κλείσιμο των πινάκων για τους αναπληρωτές και τη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε βασικά δικαιώματά μας.
Αποδοκίμασες τις διαρκείς μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς συναδέλφων μονιμων και αναπληρωτών απο σχολείο σε σχολείο για το μπάλωμα των κενών θέσεων.
Αποδοκίμασες έντονα τον εμπαιγμό των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής των οποίων τα πτυχία εξισώνονται με τα σεμινάρια και τα μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής.
Αποδοκίμασες τη μετακόμιση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Εργασίας.
Αποδοκίμασες την είσοδο αστυνομικών στα σχολεία για την καταγραφή των προβλημάτων.
Αποδοκίμασες τη διαθεσιμότητα και στάθηκες αλληλέγγυα προς τους εκπαιδευτικούς που έχασαν τη δουλειά τους εν μια νυκτι. Βέβαια δεν κατάφερες να στηρίξεις τις απεργίες τους..
Αποδοκίμασες την αξιολόγηση και πόσα άλλα..
Οι καιροί, όμως,  ου μενετοί αγαπητή ΔΟΕ. Αποδεικνύεσαι περίτρανα κατώτερη των περιστάσεων, τωρα που σε χρειαζομαστε περισσότερο απο ποτέ. Κάθε χρόνο οι αναπληρωτές αφήνουμε οικογένειες, φίλους και στήνουμε τη ζωή μας για εννιά, έξι μέχρι και για τρεις μήνες –αν μας προσλάβουν στα τέλη του Μάρτη- σ΄ έναν άγνωστο τόπο. Προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας με μεγάλο προσωπικο και οικονομικό κόστος. Το Υπουργείο αδιαφορεί για την ύπαρξη μας- μας το θυμίζει άλλωστε κάθε χρόνο που μας ανακοινώνει τον τόπο πρόσληψής μας δυο μέρες πριν τον αγιασμό στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αλλωστε το Υπουργείο αδιαφορεί για την Παιδεία συλλήβδην. Το χειρότερο είναι πως εσύ αδιαφορείς για εμάς, παίζοντας ένα επικίνδυνο παιχνίδι υποταγής και συνδιαλλαγής. Η σιωπή είναι χρυσός αλλα για ποιον;  Μέχρι και οι ξενοδόχοι κατάφεραν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας ενώ εσύ αποδόκιμαζες.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, ΔΟΕ ΔΟΕ είσαι εδώ;
γιατί πήραν την μαγκούρα τους και μας κυνηγούν....
Πηγή: http://tvxs.gr
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου