Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

"Διαμάντι" στα... σκουπίδια

Λένε ότι η φύση βρίσκει πάντα το δρόμο της. Και μάλλον είναι αλήθεια, αφού ένα πολύ σπάνιο λουλούδι, μια ορχιδέα-αράχνη, φύτρωσε σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, μόνης της ανάμεσα στα σκουπίδια! Και όχι μόνο αυτό, αλλά λόγω των νόμων για την προστασία της άγριας ζωής η μονάδα τώρα είναι υπεύθυνη για την επιβίωσή της!


Η σπάνια ορχιδέα εντοπίστηκε στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Swanage Sewage Treatment Works στο Ντόρσετ της Αγγλίας. Και δεν είναι το μόνο παράξενο που συνέβη σε αυτή τη μονάδα, αφού πριν από ένα χρόνο στο ίδιο μέρος είχε εντοπιστεί κι άλλο ένα σπάνιο λουλούδι. Αυτό είχε ψύλλιάσει στους εργαζόμενους που είχαν πάντα το νου τους και για "διαμάντια μέσα στα σκουπίδια"!

Το σπανιότατο λουλούδι εντάσσεται στο πλαίσιο νομικής προστασίας της άγριας ζωής. Αυτό σημαίνει ότι δε μπορεί να ξεριζωθεί, να πουληθεί ή να κοπεί, καθώς όλες αυτές οι πράξεις είναι σύμφωνα με το νόμο παράνομες! Έτσι τώρα η μονάδα έχει αναλάβει το μεγάλωμά του!


«Η ορχιδέα μεγαλώνει στη γυάλινη οροφή της μονάδας, η οποία κατασκευάστηκε πριν από 10 χρόνια. Δε γνωρίζουμε πώς “έφτασε” εκεί, αν υπήρχε δηλαδή κάποιος σπόρος στο έδαφος ή αν έφτασε ως εδώ με τον άνεμο. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε σωστά το έδαφος γύρω από την οροφή της μονάδας, προς όφελος του φυτού» ανέφερε στη Daily Mail η Ellen McDouall, από την περιβαλλοντική οργάνωση Wessex Water. 

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου