Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Κάποιοι λοιπόν μένουν εκτός Βουλής, κάποιοι καινούριοι μπαίνουν, κάποιοι παραμένουν (!;) Η αλήθεια είναι ότι όσοι ψηφίζουν θα έπρεπε να νοιάζονται όχι μόνο για το ποιο κόμμα θα κάνει κυβέρνηση, αλλά και για τη σύνθεση της Βουλής. Γιατί το να στέλνεις ως αντιπροσώπους σου τα ίδια πρόσωπα επί 200 χρόνια, ενώ βλέπεις ότι δεν εργάζονται στο σωστό δρόμο, δεν είναι μάλλον εποικοδομητικό. Και αρχίζω να υποψιάζομαι ότι τελικά οι ψηφοφόροι πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα έπρεπε να περνούν από ψυχολογικά τεστ και σίγουρα τεστ IQ! Δείτε λοιπόν πιο κάτω ποιοι μένουν εκτός Βουλής αυτή τη φορά...


Από το προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο εκτός Βουλής μένουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Ορφανός και Αργύρης Ντινόπουλος.

Α' Αθήνας

Από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένει η Φωτεινή Πιπιλή, από το ΠΑΣΟΚ οι Συλβάνα Ράπτη και Νάσος Αλευράς, από τους ΑΝΕΛ ο Κριστόφ Βαζέχα, και από το ΚΚΕ η Λίλα Καφαντάρη.

Β' Αθήνας

Από τη ΝΔ δεν εκλέγονται οι: Κατερίνα Παπακώστα, Γιάννης Μιχελάκης, Αργύρης Ντινόπουλος και Πάνος Παναγιωτόπουλος. Από το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πύρρος Δήμας και Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγονται οι: Αννα Χατζησοφιά, Οδυσσέας Βουδούρης και Δημήτρης Τσουκαλάς. Από το ΚΚΕ δεν εκλέγεται ο Σπύρος Χαλβατζής. Από το ΠΟΤΑΜΙ δεν εκλέγεται ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Α' Πειραιά

Από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν βουλευτές.

Β' Πειραιά

Από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένουν οι: Αναστάσιος Νεράντζης και Φαήλος Κρανιδιώτης και από το ΠΑΣΟΚ, που δεν εκλέγει βουλευτή, οι Παντελής Καψής και Δημήτρης Λιντζέρης.

Α' Θεσσαλονίκης

Στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη που αποσπά περισσότερες ψήφους (17.733) από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (14.277). Εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός.

Σε άλλες εκλογικές περιφέρειες

Εκτός Βουλής μένουν οι:

Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Αργολίδας)
Μίκα Ιατρίδη (ΝΔ, περιφέρεια Δωδεκανήσου)
Κώστας Μαρκόπουλος (ΝΔ, περιφέρεια Εύβοιας)
Μιχάλης Κασσής (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Ιωαννίνων)
Σπύρος Ταλιαδούρος (ΝΔ, περιφέρεια Καρδίτσας)
Άντζελα Γκερέκου (ΝΔ, περιφέρεια Κέρκυρας)
Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Κοζάνης)
Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ, περιφέρεια Λακωνίας)
Ζέττα Μακρή (ΝΔ, περιφέρεια Μαγνησίας)
Δάνης Τζαμτζής (ΝΔ, περιφέρεια Πέλλας)
Μιχάλης Ταμήλος (ΝΔ, περιφέρεια Τρικάλων)
Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ, περιφέρεια Χανίων)
Μανούσος Βολουδάκης (ΝΔ, περιφέρεια Χανίων)
Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (ΝΔ, περιφέρεια Έβρου)
Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ, περιφέρεια Έβρου)
Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Έβρου)
Επικρατείας


Εκτός Βουλής μένουν, επίσης, οι Γιώργος Φλωρίδης, Παναγιώτης Ρήγας, Νίκος Μπίστης και Τέρενς Κουίκ, αφού ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν κατάφεραν να εκλέξουν από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Πληροφορίες: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231380290
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου