Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Φιλμάκι κατά του bullying που.... μικραίνει με κάθε μοίρασμα

Για να στρέψει την προσοχή μας  στον εκφοβισμό δημιουργήθηκε το βίντεο αυτό κατά της παρενόχλησης των παιδιών και των νέων και γίνεται μικρότερο κάθε φορά που κάποιος το μοιράζεται.



Η ασπρόμαυρη ταινία κινουμένων σχεδίων είναι συγκινητική και δείχνει ένα αγόρι που είναι θύμα εκφοβισμού στο σχολείο, τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του. «Δεν αισθάνομαι ασφαλής πουθενά," λέει ο μικρός. «Νιώθω μόνος."

Το βίντεο, σχεδιάστηκε αρχικά για να το μοιράζονται οι χρήστες στο Facebook. Κάθε φορά που κάποιος το κοινοποιεί, το επόμενο άτομο βλέπει μια έκδοση που τρέχει ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου λιγότερο. Αυτό συνεχίζεται κάθε φορά που το βίντεο μοιράζεται στο Facebook (όχι όταν γίνεται embeddable).


Η ιδέα είναι ότι κάνοντας τους άλλους να γνωρίσουν τον εκφοβισμό, ίσως στο τέλος να εξαφανιστεί. Εξ ου και η ονομασία της εκστρατείας, «Μοιραστείτε το για να τελειώσει." 


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή ιδέα, με πολλές πιθανότητες να δώσει θετικά αποτελέσματα! Η διαφοροποίησή της από μια απλή ενημέρωση αφορά στο ότι καθένας που βλέπει το video βάζει και αυτός το ¨λιθαράκι" του στην καταπολέμηση τηε σχολικής βίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή