Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Το Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος των ΗΠΑ τίμησε τον Σταμάτη Κριμιζή

Το Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος των ΗΠΑ (Smithsonian Air and Space Museum) απένειμε το βραβείο Lifetime Achievement στον Έλληνα ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή για τη συνολική συμβολή του στην επιστήμη του Διαστήματος καθώς για περισσότερα από 45 χρόνια καινοτομεί στην εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος. 


Το συγκεκριμένο βραβείο θεσπίστηκε το 1985 και αναγνωρίζει τα εξαιρετικά επιτεύγματα στους τομείς της Αεροδιαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στον χώρο της Αεροδιαστημικής. 

«Ο κ. Κριμιζής έχει συμβάλει ποικιλοτρόπως στην έρευνα του Διαστήματος. Ελάχιστοι έχουν συμβάλει στη γνώση μας για το ηλιακό σύστημα τόσο όσο κ. κ. Κριμιζής» δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου J.R. Dailey. 

«Ο Σταμάτης είναι ένας από τους πιο έμπειρους επιστήμονες του John hopkins Applied Physics Laboratory και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για αυτή την αναγνώριση μιας ζωής που περιστρέφεται γύρω από την επιστημονική περιέργεια. Η επαγγελματική του καριέρα συνέπεσε με την έναρξη της εξερεύνησης του διαστήματος, και αυτός και οι συνάδελφοί του, εκμεταλλεύτηκε πλήρως αυτή την καταπληκτική ευκαιρία. Το όραμα του για την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων τρόπων για τη NASA ώστε να εξερευνηθεί το ηλιακό σύστημα, εφόσον το εργαστήριο με την ευκαιρία να συνεισφέρουν τη μηχανική και την επιστήμη σε αναζήτηση της ανθρωπότητας για να κατανοήσουμε το σύμπαν μας.".

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου