Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

O Άγγελος Τσιγκρής μιλά για το σχολικό εκφοβισμό στο 60ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Το 60ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00 ανοιχτή ομιλία-συζήτηση με θέμα «Σχολική βία – Σχολικός εκφοβισμός: Πρόληψη και αντιμετώπιση» και κεντρικό ομιλητή τον κ. Άγγελο Τσιγκρή.

Ο κ. Τσιγκρής, δικηγόρος – διδάκτορας εγκληματολογίας, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θα παρουσιάσει τη νομική διάσταση του φαινομένου και τις διαστάσεις του στην Ελλάδα και τον κόσμο, αλλά και τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Νικόλαος Μάνεσης, Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Αχαΐας.

Οι ρυθμοί αύξησης τα τελευταία χρόνια του σχολικού εκφοβισμού και της βίας στη χώρα μας είναι ανησυχητικοί. Έρευνα που έγινε σε σχολεία της χώρας κατέδειξε ότι το 10% του συνόλου των μαθητών πέφτουν θύματα ενδοσχολικής βίας από συνομηλίκους τους ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Τα δύο αυτά φαινόμενα παρατηρούνται συχνά λοιπόν στην καθημερινή σχολική ζωή των παιδιών μας και απασχολούν έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών.



Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και εκπρόσωπος της χώρας μας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και διδάσκει Εγκληματολογία, Σωφρονιστική, Αντεγκληματική Πολιτική και Ανακριτική στις Αστυνομικές Ακαδημίες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου