Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Κερκυραίοι μαθητές δημιούργησαν καινοτόμο εφαρμογή που βοηθάει τα παιδιά που κινδυνεύουν

Πενήντα μαθητές τεσσάρων διαφορετικών σχολείων από την Κέρκυρα, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μία καινοτόμο εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με το όνομα NeverLost. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να βοηθήσει παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολη θέση να έχουν άμεση επικοινωνία με τους γονείς τους και να μην χάνουν ποτέ τον προσανατολισμό τους. Φυσικά μπορεί να βοηθήσει όλους όσους έχουν κινητό, ακόμα και ηλικιωμένους.



Μέσω του NeverLost ένα παιδί που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση ή πανικό, με δύο μόνο κλικ, μπορεί να ενημερώνει την οικογένειά του.

Η εφαρμογή "Never Lost", που δημιουργήθηκε για να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παιδιά της Ελλάδας, απαντά σε ορισμένα ερωτήματα που έχει ένα παιδί όταν χαθεί, ή βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως, «που βρίσκομαι; Έχω χαθεί. Πως μπορώ να ζητήσω βοήθεια; Πως θα στείλω στους γονείς μου τη θέση μου; Πως μπορώ να δω που βρίσκομαι;».

Η ιδέα γεννήθηκε στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών που βρίσκεται στη Βόρεια Κέρκυρα, όμως επειδή οι γνώσεις των μαθητών του σχολείου, σε σχέση με τον προγραμματισμό ήταν λίγες, έπρεπε να δοθούν ρόλοι και σε μεγαλύτερες τάξεις, γι αυτό έγινε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Κάτω Κορακιάνας, καθώς και με το 2ο και 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας.

Ο καθηγητής πληροφορικής στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Σωτήρης Φωτίου, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πόσο εύκολα ένα παιδί παίρνει άμεσα βοήθεια χρησιμοποιώντας την καινοτόμα εφαρμογή.

«Ουσιαστικά, όταν ανοίγεις την εφαρμογή, εμφανίζονται 6 μεγάλα κουτάκια. Το πρώτο, λέει "πάρε τηλέφωνο" ενώ τα άλλα, "στείλε μήνυμα", "δες τη θέση σου", "στείλε τη θέση σου με μήνυμα", "στείλε το χάρτη της θέσης σου". Όταν ο χρήστης πατήσει την εικόνα "πάρε τηλέφωνο", μιλάει με την μητέρα του. Αν πατήσει, "στείλε μήνυμα" θα σταλεί αυτόματα μήνυμα το οποίο είναι ήδη γραμμένο και αναφέρει "έχω χαθεί". Αν βρεθεί σε πανικό, πατώντας το εικονίδιο της θέσης, έρχεται στο κινητό των γονιών του, ένα χάρτης.

Ήταν μία εκπαιδευτική διαδικασία, που λειτούργησε πολύ καλά, για τέσσερα σχολεία. Τα παιδιά συνεργάζονταν ακόμη και μέσω Skype ενώ υπήρξαν επισκέψεις από το ένα σχολείο στο άλλο. Οταν δημιουργήθηκε η εφαρμογή, τα παιδιά του Γυμνασίου την ανέβασαν στο διαδίκτυο και ο καθένας πλέον μπορεί να την κατεβάσει δωρεάν. Η εφαρμογή είναι χρήσιμη για όλα τα παιδιά που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, ακόμη και για ηλικιωμένους. Μάλιστα, πριν από τρεις εβδομάδες, παρουσιάστηκε σε συνέδριο πληροφορικής στην Καστοριά και ήδη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο καθηγητής Πληροφορικής υπογράμμισε: «Τα παιδιά του δημοσίου σχολείου, το οποίο βάλλεται γενικότερα, μπορούν και δημιουργούν καινοτόμες εφαρμογές, αρκεί να έχουν το κίνητρο. Το κίνητρο ήταν πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε κάποια παιδιά, τα οποία έχουν την ανάγκη μας. Και εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή ΕΔΩ.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου