Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Παρέλαση για δύο και στη Νάξο!

Μετά την παρέλαση των δυο μικρών μαθητών στους Αρκιούς είδαμε και την παρέλαση των δυο μικρών μαθητών στον Απόλλωνα της Νάξου, που μάλιστα έγινε με κάθε επισημότητα και πραγματικά μας ενθουσίασε. Στον μικρό αυτό χωριό η 28η Οκτωβρίου τα είχε όλα: κατάθεση στεφάνου, παρέλαση, εκφώνηση πανηγυρικού λόγου από τη δασκάλα... ΜΠΡΑΒΟ! ΚΑΙ ΖΗΤΩ! (Δείτε και το βίντεο)


Οι δυο μαθητές παρέλασαν στον παραλιακό δρόμο του χωριού, καταχειροκροτούμενοι και κρατώντας με καμάρι την Ελληνική σημαία... Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Απόλλωνα, παρέστησαν ο ιερέας του χωριού, ο πρόεδρος της κοινότητας Κορωνίδας και οι λιγοστοί κάτοικοι του Απόλλωνα... Τον πανηγυρικό βέβαια της ημέρας τον εκφώνησε η δασκάλα του σχολείου.








Σήμερα ο Απόλλωνας Νάξου έχει εξελιχθεί σ΄ ένα τουριστικό θέρετρο με πολλές παραλιακές ταβέρνες και καφενεία. Υφίσταται μικρός προβλήτας που εξυπηρετεί κυρίως αλιευτικά σκάφη και μικρά θαλαμηγά. Ο ομώνυμος όρμος είναι αρκετά ευρύς για θαλάσσια σπορ και παρέχει ασφάλεια κυρίως σε νότιους και νοτιοδυτικούς ανέμους. Το 1955 αριθμούσε περίπου 90 κατοίκους που κύριες ασχολίες τους ήταν η γεωργία και η κτηνοτροφία. Στην απογραφή του 2001 αριθμούσε 104 κατοίκους.

Πηγή: http://www.naxostimes.gr/
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου