Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο

Το Αττικό Φυτωριακό Πάρκο είναι μια ανάπλαση και μετατροπή μίας μεγάλης φυτωριακής μονάδας, σε επισκέψιμο βοτανικό κήπο, που φιλοξενεί όλα τα γνωστά αλλά και σπάνια συλλεκτικά είδη του φυτικού κόσμου και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της πόλης να έρθουν σε επαφή με τον φυτικό κόσμο.


Τα παιδιά στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να αναγνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ των φυτικών ειδών, να αντιλαμβάνονται τις συμπεριφορές τους, να αντιληφθούν πώς μεγαλώνουν, τι μας δίνουν, και τι θέλουν από εμάς, να εκφράσουν τη δημιουργική τους ικανότητα. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία

Το Πάρκο είναι ένα τεχνητό δάσος μέσα στον αστικό ιστό όπου φυτά, έντομα, ζώα και άνθρωποι συμβιώνουν μέσα σε ένα οικολογικό και καθαρό περιβάλλον. Ο χώρος του είναι διαμορφωμένος με βάση τη μορφολογία των φυτών, την προέλευση και την ανθεκτικότητά τους, τις αγροτικές καλλιέργεια, αλλά και με βάση τις ιδιότητες τους. Έτσι υπάρχει κομμάτι όπου φιλοξενούνται τα δηλητηριώδη φυτά, τα παράσιτα, τα συλλεκτικά, τα αλλεργιογόνα κλπ.


Στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο οι μαθητές εκτός από τη γνωριμία τους με τα φυτά θα βρουν ελεύθερα προσβάσιμη βιβλιοθήκη και  έναν ειδικό χώρο εργασίας, το Κηποτεχνείο. Πρόκειται  για μεγάλους πάγκους εργασίας και εξέδρες απ’ όπου τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, εξειδικευμένα μαθήματα κηποτεχνίας, αλλά και άλλες δραστηριότητες.

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου