Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ανοίγουν επιπλέον 25 «Ανοιχτά Σχολεία» στην Αθήνα

Την αναβάθμιση 25 σχολείων στην Αθήνα, με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ώστε να γίνουν πρότυπα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την παρουσίαση του απολογισμού του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά και την Κοινωνία», που λειτούργησε την φετινή σχολική χρονιά, για πρώτη φορά.


Όπως είπε ο Γιώργος Καμίνης, τα σχολεία αυτά θα λειτουργούν το απόγευμα και ως «Ανοιχτά Σχολεία». Φέτος, το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε 46 σχολεία της Αθήνας, που «μετατράπηκαν το απόγευμα από άδεια κτίρια σε ζωντανές εστίες μάθησης και ψυχαγωγίας» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, και στα οποία πραγματοποιήθηκαν 21 δράσεις, με την συμμετοχή 1500 μαθητών, καθώς γονέων, εκπαιδευτικών και πολιτών.

«Το όραμά μας, να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία και μετά την λήξη του ωραρίου δικαιώθηκε με το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» και κύρια επιδίωξή μας είναι να εξελιχθεί σε θεσμό» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ακόμη υπογράμμισε ότι τα «Ανοιχτά Σχολεία» αποτελούν σημείο συνάντησης για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, ενώ συμβάλλουν στην ένταξη στην τοπική κοινωνία και των ευάλωτων ομάδων.


Ήδη 40 παιδιά από την Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα κάνουν απογευματινά μαθήματα στο 1ο Πειραματικό Σχολείο στην Πλάκα, ενώ το καλοκαίρι σχεδιάζονται και άλλες δράσεις για τα παιδιά των προσφύγων

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου