Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Τα αγόρια θα μπορούν να φορούν φούστα στο σχολείο!



Ογδόντα δημόσια σχολεία στη Βρετανία άλλαξαν την πολιτική τους επιτρέποντας στους μαθητές από την ηλικία των πέντε να επιλέξουν αν θα φορούν φούστα ή παντελόνι, ανεξάρτητα από το φύλο τους… Κι εμείς συζητάμε ακόμα για προσευχές και παρελάσεις; Μα πόσο πίσω είμαστε ακόμα!


Πολλά σχολεία στη Βρετανία υιοθέτησαν την καινούρια πολιτική για το ουδέτερο φύλο και έτσι περίπου 40 της δευτεροβάθμιας και 40 δημόσια δημοτικά άλλαξαν τους κανόνες σχετικά με την ένδυση των μαθητών τους σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στους ιδιαίτερους μαθητές.

Η πολιτική που ακολουθείται από τα σχολεία αυτά είναι ότι ο κάθε μαθητής είναι ελεύθερος να ντυθεί όπως εκίνεος αισθάνεται πιο άνετα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα αγόρια να φορούν την κοριτσίστικη στολή του σχολείου και στα κορίτσια που το επιθυμούν να φορούν την αγορίστικη.

Αυτό θα σημαίνει τα παιδιά από την ηλικία των πέντε θα είναι σε θέση να εμφανίζονται στο σχολείο με το φύλο που τα εκφράζει σε μια προσπάθεια να μη γίνονται διακρίσεις εναντίον των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ μαθητών. Ωστόσο, χριστιανικές ομάδες φοβούνται ότι η εισαγωγή ενός επιλογή των ενιαίων θα μπορούσε να μπερδέψει τους νέους.

Το AllensCroft School στο Birmingham είναι το πρώτο σχολείο που άλλαξε την πολιτική της ένδυσης σχετικά με το «ουδέτερο φύλο». Το συγκεκριμένο σχολείο δηλώνει ότι τα αγόρια που το επιθυμούν μπορούν να φορούν γκρίζα ή μαύρη φούστα ή ποδιά ενώ τα κορίτσια μπορούν να φορούν γκρι ή μαύρο παντελόνι, ισχυριζόμενο ότι έχει ως στόχο «να προωθήσει το δικαίωμα κάθε παιδιού να εκφράσει το φύλο και την προσωπικότητά του με οποιαδήποτε τρόπο θεωρεί σωστό για τον εαυτό του».

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου