Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η παιδεία αξίζει όλα τα ρίσκα

Οι μικροί αυτοί μαθητές κάνουν έναν πραγματικά καθημερινό άθλο για να φτάσουν στο σχολείο και να μάθουν γράμματα. Είναι αναγκασμένα να περνούν καθημερινώς από επικίνδυνους γκρεμούς χωρίς καμιά προστασία, αλλά η παιδεία μάλλον αξίζει όλα τα ρίσκα που μπορεί να πάρει κανείς.

Τα παιδιά είναι από το χωριό Atuleer, του νομού Liangshan της κομητείας Shaojue, που είναι ένας από τους πιο εξαθλιωμένους νομούς στην Κίνα. Το χωριό βρίσκεται σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα βράχο σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων και ζουν εκεί συνολικά 358 άτομα από 76 οικογένειες.

Το χωριό είναι πολύ ορεινό και υπάρχουν τρεις τρόποι να το προσεγγίσει κανείς, όμως οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τις δύο διαδρομές που περνούν πάνω από κάθετα απόκρημνα βράχια, περίπου 800 μέτρα πάνω από το έδαφος. Η διαδρομή με τα πόδια που κάνουν μαθητές και γονείς έχει μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων με σκάλες μπαμπού σε 13 σημεία.

Λόγω της δύσκολης μετάβασής τους στο σχολείο, τα παιδιά αυτά έχουν ένα ειδικό πρόγραμμα κάνοντας μαθήματα ανά δέκα ημέρες με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα πέντε ημερών.


Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου