Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Πώς να τη βγάλετε φτηνά όταν ταξιδεύετε

Θα σας δείξω σήμερα πώς να χρησιμοποιείτε το TripΑdvisor στο κινητό σας, μία εφαρμογή που θα σας λύσει πολλές φορές τα χέρια, όσον αφορά το πρωινό-μεσημεριανό-δείπνο σας, ειδικά όταν βρίσκεστε σε μία πόλη που δεν γνωρίζετε (κυρίως εξωτερικό και μεγαλουπόλεις).

Το TripΑdvisor είναι μια εφαρμογή που βασίζεται στους χρήστες του. Οι χρήστες κάνουν τις κριτικές τους για τα μέρη που πηγαίνουν και από αυτούς μπορείτε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα αξιοθέατα, ποια τα πιο φτηνά και καλά εστιατόρια, μπαρ κλπ. Στην προκειμένη περίπτωση θα μιλήσουμε για εστιατόρια-καφέ.

Αρχικά κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας και εγγραφείτε δωρεάν. 
Ύστερα πατήστε το "ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ"

Από την οθόνη που θα εμφανιστεί μπορείτε να επιλέξετε γενικά ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, μπορείτε όμως να επιλέξετε από τις προτάσεις της εφαρμογής ότι σας παρουσιάζει (πρωινό αν είναι πρωί, μεσημεριανό αν είναι μεσημέρι, δείπνο αν είναι βράδυ). Στη συγκεκριμένη περίπτωση εγώ επιλέγω ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ. 





Αμέσως η εφαρμογή σας επιστρέφει μία λίστα με τα εστιατόρια-καφέ που είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή στην περιοχή σας. Επιλέξτε ΦΙΛΤΡΟ. 


Από τα φίλτρα επιλέξτε το μονόευρω (φθηνότερο) ή το δίευρω (λίγο πιο ακριβό) κλπ. Επίσης για μεγαλύτερη ευκολία στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ κάντε τις επιλογές σας, διαλέξτε ό,τι άλλο θέλετε και πατήστε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. 


Η εφαρμογή θα σας επιστρέψει μία λίστα, αλλά εμείς χρειαζόμαστε τον ΧΑΡΤΗ.


Πατώντας τον χάρτη τα εστιατόρια που έχετε φιλτράρει θα εμφανιστούν στην οθόνη με πορτοκαλί βούλα ή τετράγωνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με τα κριτήρια που έβαλα έχουν σημανθεί στον χάρτη μόνο δύο εστιατόρια. Πρόκειται όμως για Πάτρα και δεν υπάρχουν πολλά αυτή τη στιγμή, αλλά ούτε και πολλοί χρήστες έχουν καταθέσει κριτικές. Αν ήσασταν όμως σε κάποια πόλη του εξωτερικού ο χάρτης σας θα ήταν γεμάτος κουκκίδες!!! Μεγεθύνετε για να βλέπετε καλύτερα τις κουκκίδες.


Δείτε ένα παράδειγμα στον χάρτη της Αθήνας. Πατήστε πάνω στις κουκκίδες και θα δείτε τη γενική κριτική των χρηστών και πόσες κριτικές έχουν γίνει για το συγκεκριμένο κατάστημα. 


Εάν νομίζετε ότι κάποιο εστιατόριο σας εξυπηρετεί λόγω περιοχής και κριτικής, πατήστε επάνω του. Η εφαρμογή σας επιστρέφει την παρακάτω οθόνη, όπου μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες, πληροφορίες, χάρτη, συγκοινωνία ή διαδρομή για το πώς να πάτε και αν κατεβείτε ακόμα πιο κάτω, θα βρείτε τις αναλυτικές κριτικές των χρηστών. Όπως καταλαβαίνετε, όταν τα αποτελέσματα των κριτικών έχουν βγει από πάρα πολλούς χρήστες όπως στην παρακάτω περίπτωση, δε θα βρεθείτε προ εκπλήξεων σχετικά με την τιμή, το μενού, το περιβάλλον. 



Ανοίξτε και τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι χρήστες. Θα δείτε έτσι τα πιάτα που προσφέρει το κατάστημα και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τις αποδείξεις με τα χρήματα που πλήρωσαν για το γεύμα τους. 


Το TripΑdvisor είμαι σίγουρη ότι θα σας βοηθήσει πάρα πολύ. Και μην ξεχάσετε όταν πάτε σε κάποιο μαγαζί να γράψετε κι εσείς την κριτική σας. Θα βοηθήσει όλους εμάς τους υπόλοιπους!!!

Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου